“Startup-ul Israelului: lumină pentru naţiuni” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinStartup-ul Israelului: lumină pentru naţiuni

Iată, lumea sclipitoare a industriei tehnologiei este în plină expansiune în Israel în ultimii ani. Tinerii, în special între 25-35 de ani, au devenit brusc ultra-bogați, pe măsură ce startup-urile lor devin „unicorni”, companii private cu o valoare care depășește un miliard de dolari.

Acest fenomen nu este spectacolul neînsemnat al câtorva norocoși. Astăzi, este considerat unul dintre principalele motoare care conduc înainte economia israeliană. Acești noi bogați au devenit un model pentru mulți tineri și visul împlinit al mamei evreice israeliene: antreprenorul de înaltă tehnologie care face avere.

Cu banii pe care îi primesc tinerii antreprenori high-tech, ei cumpără apartamente și vehicule de lux, investesc, inițiază și sunt eliberați de grijile economice. Dar nu încetează să se angajeze într-o viață obișnuită plecând în vacanță permanentă. De asemenea, nu încetează să lucreze doar din cauza adăugărilor imense la conturile lor bancare. Motivul este că banii nu sunt principala forță motrice pentru munca lor.

Sursa lor de atracție pentru industrie este competiția interesantă, plăcerea jocului și a creației, bucuria invenției și a inovației. Acestea sunt lucrurile care îi umple de satisfacție absolută, iar câștigul economic este doar un bonus frumos, deși unul binevenit, dar nu unul care le va schimba în mod fundamental ocupația. Îi putem înțelege.

Tehnologia este un domeniu provocator și interesant și, într-un anumit sens, este ca și cum ar simți că industria le oferă o scânteie de divinitate – capabilă să creeze și să schimbe lumea, să actualizeze viața și să influențeze societatea prin câteva atingeri ale tastaturii.

Domeniul tehnologiei de astăzi are puterea de a genera schimbări extraordinare, iar pentru evrei, cu atât mai mult. Prin urmare, nu întâmplător Israelul se poziționează ca lider mondial în această industrie.

Mintea evreiască este construită pentru inovație. Dacă am explora mintea evreiască prin imagistica cerebrală, aceasta nu ar arăta domenii speciale care sunt excepționale și, totuși, este conectată diferit: are tendința de a combina discernăminte contradictorii într-unul singur, capacitatea de a combina contrariile într-un întreg, hamul plus și minus la același car.

De la formarea poporului evreu în vremurile antice ale lui Avraam, mintea evreiască a fost concepută pentru a aduce soluții spirituale în lume atunci când este nevoie: să unească ura și iubirea și să le lege într-o creație incitantă, culmea dezvoltării societății umane. Dar între timp, până când acest scop se va maturiza pe deplin, mintea evreiască se dedică tehnologiei de vârf. Nu doar în crearea de software, ci în dezvoltare și cercetare pentru a consolida națiunea israeliană ca o putere de înaltă tehnologie, astfel încât să fim pe o bază fermă în toate domeniile, în special din punct de vedere militar, unde protecția și capacitatea de a ataca sunt necesități pentru noi de supraviețuire în continuare ca o mică țară.

Spunând acest lucru, nu sugerez ca toți membrii națiunii să stea în fața ecranului unui computer. Mai degrabă, putem anticipa că în viitorul apropiat aproximativ 30% din societate va lucra în tehnologie înaltă, în timp ce restul se vor angaja în alte profesii esențiale pentru societate, cum ar fi medicina și ingineria, agricultura și învăţămȃntul.

De asemenea, merită să ne pregătim în prealabil pentru integrarea lină a unui aflux de noi imigranți în Israel. Nu există nicio îndoială că contribuțiile lor vor aduce beneficii industriei de înaltă tehnologie și o vor impulsiona. Când va veni vremea, când statul va prospera și mai mult în îndeplinirea nevoilor oamenilor, vom identifica și descoperi singurul lucru principal care ne lipsește încă: sensul spiritual – să știm cine suntem, pentru ce trăim, care este rolul nostru ca popor în raport cu lumea. Acestea vor fi întrebările care vor pluti în mod natural la suprafață, atunci când se atinge plafonul dezvoltării materiale. Un răspuns clar la aceste întrebări ne va da un sens complet în viață.

Scopul nostru este să devenim o societate unită, o putere spirituală, o „lumină pentru națiuni”. Dacă anticipăm dezvoltarea unei astfel de tendințe ca aceasta, atunci vom face o avere eternă. Fructele unei astfel de industrii vor oferi un nou impuls și intelect pentru a ne propulsa să descoperim și să realizăm o nouă fază în dezvoltarea umană: un mileniu de pace.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: