Statele Unite au devenit mai slabe, nici un succesor inca

Opinie (Michael Mandelbaum, profesor al Politicii Externe Americane la Christian A. Herter şi director al Programului politicii externe americane la SAIS, autorul unei noi cărţi, Superputerea modesta: Conducerea globala a Americii într-o eră de lichiditate): Singura superputere a lumii, împovărata cu datorii, devine mai slaba. „Politica externa americana se află pe punctul unei substanţiale austeritati. Cheltuielile de montare a serviciului de crestere a debitelor nationale, combinat cu costurile exorbitante a Securitatii sociale si medicale vor lasa mai puţini bani pentru iniţiative americane în străinătate. …

Sarcină pe care aceste obligaţii o va impune pentru americani, sub formă de taxe mai mari şi mai puţine beneficii-va slăbi sprijinul public pentru rolul internaţional expansiv pe care Statele Unite l-au jucat in al doilea război mondial.

Acest lucru va schimba lumea şi nu în bine. Politica externa americana, pentru toate deficientele, a susţinut stabilitatea politică din întreaga lume. ”

Comentariul meu: Acest rol stabilizator într-o „era de lichiditate” este redus şi ar putea să dispară. Lumea va deveni imprevizibilă. Indepartarea americana de Irak, Pakistan, şi alte ţări din Asia este plină de consecinţe (terorismul, traficul de droguri), pentru întreaga Europa şi Asia.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: