Stiinta despre viitor

Pana acum nu cunoastem o stiinta despre viitor. Iar in viitor trebuie sa fim in consens cu natura si cumva sa ne schimbam, sa ii devenim asemanatori. Trebuie sa devenim globali, integrati, interconectati si sa ne dorim binele reciproc, sa intelegem ca asta este singurul mod in care lucrurile sa devina mai usoare si mai bune pentru noi si impreuna sa ajungem la decizia comuna de a imparti produsele, resursele naturale, bunurile, asadar tot ceea ce se intampla in fiecare stat individual.

Daca ne-am fi putut imagina o societate umana ca si asta, iar aceasta societate ar fi cu adevarat umana si nu animala ca acum, atunci desigur, am putea avea confortul absolut si o uniune potrivita cu natura. Atunci am folosi tot ceea ce primim de la natura in mod corespunzator. Am trai in armonie si nu am risipi atata energie si resurse pe atac si aparare. S-ar elibera cantitati enorme de energie.

Problema consta in natura noastra. Astazi, pentru prima data in istoria umanitatii, mediul inconjurator ne arata ca trebuie sa fim interconectati prin forte binevoitoare si legaturi intre noi; altfel vom fi intr-o criza constanta si crescatoare.

Mai mult, aceasta este o criza infricosatoare pentru ca suntem permanent in razboi si conflicte, nu cu noi, ci cu natura. Din acest motiv astazi vom percepe natura ca fiind ostila in manifestarile sale ecologice, schimbari climatice, diferite probleme de sanatate, epidemii si asa mai departe. Asta se manifesta si in problemele noastre interne: despartiri in cadrul familiar, probleme cu copii, probleme cu stiinta, arta, cresterea si educatia, ca sa nu pomenim problemele nationale si internationale, care la sfarsit vor duce la o suferinta enorma.
Din discutia asupra educatiei globale 9/4/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: