Ştiinţa nu este adevărul, ci căutarea

Din moment ce noi percepem lumea prin constiinta noastra, percepem doar o parte a lumii înconjurătoare şi numai în măsura în care conştiinţa noastră o poate percepe şi simţi ca pe o imagine generala- în vederea noastră (Partzuf), în cele zece Sefirot ale noastre. Şi pentru că Reshimot (genele informaţionale) şi, în consecinţă, Partzuf-ul (vasul în care simţim lumea) sunt în continuă schimbare în interiorul nostru, se pare că lumea, de asemenea, se schimba. Tot studiul nostru despre lume este relativ atributelor noastre. Prin urmare, indiferent ce simţim şi cercetam în senzaţiile noastre, percepem ca fiind adevărul.

Bazat pe starile precedente (Partzufim), facem ipoteze cu privire la viitoarele stari. Ipotezele teoretice ştiinţifice sunt, de asemenea, bazate pe asta. Le numim „modele ale lumii.” Acest lucru înseamnă că ştiinţa este o metodă a modelelor şi, prin urmare, se poate insela. Dacă greşim în înţelegerea noastră despre lume, adica, dacă nu putem construi modelul corect bazat pe Reshimo nostru (datele noastre interne de dezvoltare), ne aflăm într-o lume pe care nu o înţelegem. Dacă vom continua s-o privim în conformitate cu modelele anterioare, esuam, experimentam crize şi chiar dezastre.

Noi trebuie să construim în mod constant noţiuni noi (modele) ale lumii. În caz contrar, vom veni în conflict, opoziţie faţă de ceea ce ne înconjoară şi vom simţi un răspuns negativ de la natură şi societate. Problema este că egoismul ne conduce şi ne dorim sa cream modele ale lumii care il satisfac, si nu modele care vor reflecta lumea in felul în care ne este descoperit (în Reshimot). Suntem convinşi că ipotezele noastre sunt corecte şi nu vrem să recunoastem că este egoismul nostru cel care ne împinge la o astfel de percepţie a lumii.

Trebuie să recunoaştem faptul că stadiul de dezvoltare pe care l-am atins nu ne permite să urmărim orbeste imaginea noastră distorsionată a lumii. De fapt, trebuie să ne ridicam deasupra naturii noastre egoiste, în scopul de a percepe dezvoltarea noastră în mod corect şi de a construi modele adecvate ale unei lumi noi.

Pentru a face acest lucru, înţelepciunea Cabalei ne este revelata. Acesta explică cum ar trebui să simtim această lume în mod corect şi obiectiv, mai presus de egoismul nostru. Apoi, ne vom opri sa luptam prosteşte cu natura; în schimb, ii vom înţelege totalitatea şi sublimul şi, împreună cu ea, vom ajunge la perfecţiune.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed