Structura haosului

Opinie (dr. Max Schupbach, co-fondator al primului Centru Process Work din Elveţia) „Ceea ce pe moment pare ca fiind haos, are o structură clară. Evenimentele care par ciudate, fac de fapt diferenţa şi sunt forţa motrice a schimbării. Ceea ce este astăzi marginalizat ascunde organizarea viitoare şi viitorul comunităţii.

„Există înţelesuri ascunse în spatele fricţiunilor, al problemelor. Dacă am descoperi toate detaliile: măsurabile şi incomensurabile, raţionale şi iraţionale, logice şi emoţionale – am descoperi soluţiile unice, care au fost iniţial inerente în situaţia dată şi cum este posibil să devenim creativi în atingerea scopului.

„Un lider nu este cineva care cine ştie tot, este cel ce  poate stabili relaţii sincere, care poate rezolva conflicte. Talentul său principal este o înţelegere a proceselor care au loc, dragostea pentru modificări, pentru  lucrul cu el însuşi.

„Un maestru nu este o stare, ci calea, pe care aceste metode care le studiaţi vor deveni modul vostru de viaţă. Ar trebui să realizaţi că le veţi studia pe tot parcursul vieţii. Un maestru înţelege că destinul lui, calea lui pe această planetă are o direcţie clară, iar sarcina sa este de a o urma şi de a o face utilă şi altora.

„În încercarea de a realiza acest lucru, vă veţi poticni mereu, învăţând lucruri noi. Dar în timp, veţi învăţa să acceptaţi atât succesul cât şi eşecul ca fiind pozitive. Veţi  înceta să vă bucuraţi atunci când terminaţi o sarcină plănuită sau să deveniţi supăraţi dacă ceva nu se întâmplă pentru că veţi înţelege că atât succesul cât şi înfrângerea sunt doar părţi din ceva mai mare.”

Comentariul meu: Este frumos să vezi cum concluziile psihologice se apropie de cele Cabaliste.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: