„Studiu: Forţarea unui zâmbet scade cu adevarat stresul”

În Ştiri (de la Atlantic, Psychological Science)

„PROBLEMA: Fericirea ne face să zâmbim, dar poate zâmbetul să ne facă fericiţi? Chiar dacă este un zambet fals, deoarece gura ta este susţinută deschisă de beţişoare? Există zambetul standard care rămâne situat in muschii din jurul gurii, şi autentic (sau Duchenne), zâmbetul care se extinde la ochi, iar cel puţin anecdotic, ambele arată si se simt mai calde şi mai naturale. Unul funcționează mai bine decât celălalt?

„METODOLOGIA: Într-un experiment care a fost meritul zambetului în dreptul său propriu, cercetatorii au folosit betisoarele pentru a manipula muschii faciali ai lor 169 de participanţi într-o expresie neutră, un zâmbet standard, sau un zâmbet Duchenne. În plus faţă de plasarea beţigaşelor, unii au fost instruiţi în mod explicit să zâmbească. Apoi, au fost supuși la o serie de inductori de stres, activităţi de multitasking, pe care s-au luptat să le efectueze în timp ce continuau să-și ţină betisoarele în gură. Ratele  inimii subiecților şi auto- rapoartele nivelurilor de stres au fost monitorizate pe tot parcursul studiului.

„REZULTATE: Participanţii care au fost instruiți să zâmbească s-au recuperat din activităţile de stres cu rate mai scăzute ale inimii decât participanţii care au avut expresii neutre, iar cei cu zâmbete Duchenne au fost cei mai relaxați dintre toți, cel mai pozitiv afectați. Cei cu zâmbete forţate deţinute numai de betisoare au raportat, de asemenea, sentimente mult mai pozitive decat cei care nu au zâmbit deloc.

„CONCLUZIE:. Când o situaţie te face să te simti stresat sau agitat, chiar şi cele mai forţate zambete îți pot reduce cu adevărat stresul si te pot face mai fericit”.

Comentariul meu: Și metoda de aducere a oamenilor la starea perfectă se bazează pe corectarea conştientă a naturii noastre, munca pe noi înşine, când un nou obicei devine o nouă natură şi acţiunile repetitive ne arată calitatile noastre ascunse de noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed