“Succesul începe acasă” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Succesul începe acasă

Un studiu recent realizat de Ministerul de Finanțe din Israel a constatat, fără a fi surprinzător, că locul în care locuieşti are un impact major asupra șanselor de succes. Studiul a constatat că oamenii care locuiesc în zone defavorizate din Israel au șanse mai mici de succes academic și financiar. De asemenea, studiul a mai constatat că șansele acestor persoane de a se deplasa – de la nivelul de venituri mai scăzut la cele mai mari – sunt de asemenea, mai mici dacă trăiesc în zone mai sărace ale țării.

Soluția pe care o folosesc oamenii cel mai des, dacă doresc să-și îmbunătățească situația, este să se mute în părțile mai bogate ale țării, unde mediul încurajează realizările iar oportunitățile sunt mai numeroase. Aceasta perpetuează starea proastă a zonelor defavorizate. Studiul sugerează că soluția pentru această problemă poate fi în dezvoltarea tinerilor lideri locali, care își vor crea propriul mediu de succes și își vor ridica zona la realizări mai bune.

Această idee poate funcționa, dar cred că succesul începe acasă. Dacă familia ta te încurajează să obții și îți oferă exemple de succes, șansele tale de succes sunt mult mai mari decât altfel. De exemplu, am trei nepoți care locuiesc în Canada. Cel mai mare a mers la facultate anul trecut, cel mijlociu a mers anul acesta, iar cel mai mic este încă la liceu, dar cu siguranță va merge la facultate.

Modelele pe care le văd, fac aproape un dat că vor urma aceeași cale. Ei știu pur și simplu, că o diplomă de facultate este o parte obligatorie a educației lor. Din păcate, în zonele defavorizate din Israel majoritatea oamenilor nici măcar nu iau în considerare ideea de școlarizare academică.

Costul învățământului superior în Israel este de asemenea prohibitiv pentru mulți, dar există multe burse și alte programe care permit studenților din zonele defavorizate să studieze la o fracțiune din costul real, sau chiar fără niciun cost. Deci problema nu este una de accesibilitate, ci de abordare, conștientizare și încredere.

Prin urmare, cred că primul pas către succes trebuie să înceapă acasă, prin crearea unui mediu de încurajare a școlii academice. Dacă există un astfel de mediu într-o familie, acesta poate fi capabil să compenseze un mediu extern mai puțin pozitiv în ceea ce privește învățământul superior.

Ulterior, tinerii lideri locali se pot ridica și avansa întreaga comunitate. Dacă se concentrează pe binele comun și încearcă să îmbunătățească situația societății în ansamblu și dacă ei înșiși dau un exemplu de succes, pot face mult bine.

Dezvoltarea leadershipului necesită programe speciale și o pregătire unică. Liderii trebuie să învețe mai întâi cum să se comporte între ei, apoi cu comunitatea lor. Ei nu ar trebui să fie crescuți pentru a fi politicieni, ci lideri care deschid calea prin exemplul personal. Dacă pot demonstra cum se rezolvă problemele prin grija pentru întreg și cooperând cu ceilalți, vor reuși, iar comunitatea va reuși cu ei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed