Summit-ul Uniunii Europene pentru lupta împotrvia şomajului

Ştiri (Reuters) “Summit-ul Angela Merkel cu privire la şomajul tinerilor în Europa este o tentativă de a acoperi consecinţele economice ale politicilor de austeritate pe care le-a apărat în regiune”, a declarat marţi, un membru important al opoziţiei social-democrate din Germania (SPD).

Cu şomaj în zona euro, cu un nivel record de peste 12 la sută, Merkel va reuni lideri şi miniştrii ai muncii din peste 20 de ţări din UE, la Berlin ora 14 (ora locală), miercuri.

Obiectivul declarat este de a conveni asupra mijloacelor eficiente pentru a cheltui 6 miliarde de euro pe care liderii UE i-au alocat pentru lupta împotriva şomajului tinerilor în 2014 şi 2015, ca parte a “Garanţiei pentru tineri”, în scopul de a crea locuri de muncă, formare profesională şi practică.

În ultimele luni,  tinând cont că şomajul a crescut în sudul Europei, Merkel a ajustat discursul său, subliniind necesitatea creşterii economice şi a locurilor de muncă.

Comentariul meu: Dacă aceste fonduri vizează stabilirea unei reţele de cursuri integrale, vom vedea schimbări în oameni şi în vieţile lor, din prima lună de studiu. Altfel, va fi “ruptura” obişnuită a bugetului european.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: