“Sunt monarhiile relevante într-o lume modernă?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinSunt monarhiile relevante într-o lume modernă?

Într-o eră a expunerii mass-media nelimitate, familiile regale din Europa și din alte părți ale lumii nu au încetat niciodată să furnizeze combustibil pentru scandaluri explozive. Iar în perioadele de nenorocire globală, dramele monarhiilor oferă scăparea perfectă pentru mulți, așa cum arată ratingul în creștere. Acuzația de rasism în cadrul familiei regale britanice dintr-un interviu larg mediatizat cu prințul Harry și soția sa, este cea mai recentă controversă care a apărut pe scenă și a eclipsat celelalte monarhii din întreaga lume. Dincolo de detaliile sordide ale acestor frenezii media, merită să examinăm rolul semnificativ pe care regalitatea ar trebui să îl joace în stabilizarea societății.

Mă aștept la casele regale să reușească în aceste vremuri provocatoare și să crească în importanță, pe măsură ce conducătorii lumii actuale coboară. Pentru că spre deosebire de liderii mondiali care guvernează astăzi – cei care sunt aleși pentru câțiva ani și nu-i deranjează că lasă ruină la sfârșitul mandatului – regii știu că din ziua în care se nasc până în ziua în care mor, ei sunt responsabili pentru stat.

În ciuda acuzațiilor senzaționale de-a lungul anilor împotriva Palatului Buckingham, nu există o instituție mai stabilă în Marea Britanie decât Monarhia. Probabil, grație femeii carismatice cu părul alb care a reprezentat Coroana de atâți ani, Coroana rămâne încă stabilă. Fiecare bărbat și femeie, băiat și fată asociați cu coroana britanică, indiferent dacă este din Marea Britanie, Canada, Australia sau Noua Zeelandă, are o atitudine specială față de regina Elisabeta.

Scandalurile altor familii regale au ajuns, de asemenea, recent pe primele pagini – investigații de corupție în palatele vecine din Belgia și Spania, proteste masive de stradă împotriva legilor care interzic insultarea regelui Thailandei în Orientul Mijlociu, un prinț saudit se confruntă cu acuzații grave de ordonare a uciderii unui jurnalist în Turcia.

Cu siguranță, există probleme în fiecare casă regală din lume. Regii nu sunt îngeri și ar trebui să fie responsabili pentru faptele lor greșite față de publicul larg. Dar jurnalismul de scandal al presei nu va schimba fața istoriei, indiferent de câte detalii sordide ar scoate la iveală și le-ar împuternici. Reporterii adună scandal după scandal cu singurul scop de a urca la o înălțime din care banii și publicitatea pot fi culese. Nu există nicio încercare sinceră de a corecta distorsiunile, ci doar o simplă intenție de a profita de circurile murdare pe care le promovează.

A fi rege sau prinț este o adevărată misiune publică. Ei sunt responsabili pentru ieșirile la deschiderea școlilor, pentru a participa la adunări și ceremonii naționale. Ei acționează ca un simbol de stat al poporului.

Similar regatului naturii superioare – regatul cerurilor, dinastiile regilor de pe pământ sunt un factor permanent, stabil și neschimbat, care se desfășoară ca un fir de legătură între perioade de timp și generații. Un regat este ca o ramură materială care provine dintr-o rădăcină spirituală. În același mod în care o ierarhie predomină în natură, o monarhie regală poate furniza o formă adecvată de guvernare în societatea umană.

Dacă toate țările europene de astăzi ar fi conduse de regi în loc de politicieni, Europa nu ar fi la un pas de colaps așa cum este acum. Indiferent de răsturnările politice dintre state și în interiorul țărilor, casele regale rămân conectate între ele, menținând relații mai presus de toate celelalte fricțiuni. Și aici stă importanța lor și într-o lume modernă.

Casele regale formează un fel de plasă simbolică de siguranță în conexiunile dintre ele, care descriu echilibrul și stabilitatea continentului european care se clatină ca pe o frânghie subțire. Oamenii de stat fini observatori, înțeleg de asemenea această importantă funcție a regalității. Chiar și Francisco Franco, conducătorul unei dictaturi militare din Spania, după toate cele spuse și făcute, l-a declarat pe Juan Carlos drept rege, pentru că a înțeles cum poate monarhia să funcționeze ca o forță stabilizatoare.

Ceea ce vedem în scandalurile din fața ochilor noștri nu este prăbușirea caselor regale, nu este sfârșitul unei ere așa cum este prezentat. Dimpotrivă, au un mare potențial de a ajuta Europa să fie mai stabilă. Ar fi un beneficiu pentru lume dacă s-ar păstra toate casele regale rămase, chiar și cele mai mici. Regii și reginele sunt în măsură să ofere speranță și exemplu de cum să rezistăm valului ascendent al mării furtunoase moderne.

Mă aștept la casele regale să reușească în aceste vremuri provocatoare și să crească în importanță, pe măsură ce conducătorii lumii actuale coboară. Pentru că spre deosebire de liderii mondiali care guvernează astăzi – cei care sunt aleși pentru câțiva ani și nu-i deranjează că lasă ruină la sfârșitul mandatului – regii știu că din ziua în care se nasc până în ziua în care mor, ei sunt responsabili pentru stat. Prin urmare, regii ar trebui să-şi intensifice eforturile de a avea grijă și a se conecta la oameni. La sfârșitul zilei, aceasta este misiunea lor, pentru aceasta a fost stabilită ierarhia, pentru a fi în slujba maselor, pentru a ajuta la asigurarea unor societăți stabile și puternice.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: