Suntem In Pragul Colapsului Sau In Pragul Unei Noi Etape?

Opinie (Multimlonarul investitor George Soros): “Nu exista nici o intelegere referitoare la parasirea zona euro de catre anumite tari, lucru care in circumstantele actuale este probabil inevitabil.” Ar trebui ca zona euro sa puna la punct un mecanism pentru debitele celor mai insolvabili membrii ai sai. “ Ne aflam in pragul unui colaps economic care incepe sa spunem cu Grecia, insa care se poate foarte usor raspandi… Sistemul financiar ramane extrem de vulnerabil.”  

 “Cred ca multi dintre noi sunt de acord ca, criza Europei este in prezent centrata pe euro…Este un fel de criza financiara care se raspandeste. Se intrevede.”

 “Ne aflam in pragul colapsului si acesta este momentul sa recunoastem nevoia de schimbare. “Soros a numit supravietuirea Uniunii Europene “un interes vital pentru toti” si a spus ca UE are nevoie de schimbari structurale pentru a se indeparta de dezintegrare. Euro a avut un punct slab din start pentru ca moneda nu a fost garantata printr-o politica unionala sau trezorerie comuna. “Euro nu si-a creat provizioane pentru corectie.”

Comentariu: Asta a fost cu siguranta o greseala de calcul. Nimeni nu s-a gandit la asta la inceput, si nimeni nu se gandeste la asta nici acum. Egoismul trebuie sa se dezvolte pana la limita sa ca forta conducatoare a societatii umane, civilizatiei, si vietii in general- pana la realizarea raului.

Apoi, datorita realizarii raului si in masura in care simtim asta, vom fi capabili sa ne intoarcem la corectia sa pentru a vom simti ca singurul scop vital este chiar transformarea egoismului in altruism. Cu alte cuvinte, trebuie sa experimentam in totalitate regula “am creat inclinatia rea, si Tora ca si condiment”.

Insa, realizarea raului poate fi accelerata si incetinita prin intelepciune deoarece cunoasterea ne ajuta sa prezicem de departe consecintele, sa evitam inutilul si daunatorul, si sa alegem calea corecta.

De aceea ni s-a dat Cabala : Ea ne ingaduie sa atenuam si sa acceleram indeplinirea scopului: tranzitia de la egoism la altruism. Apoi, aliantele fundamental corecte care se vor fi format, le vom considera obiective comune economice si politice, asta insemnand ca se vor baza pe completa cooperare a intregii umanitati.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed