Suntem Presati De Sistemul Superior

Noi am fost creati cu propietati care nu ne ingaduie sa cream o societate sanatoasa si echilibrata. Indiferent cat ne straduim, esenta noastra actuala nu ne ingaduie asta.

Chiar daca intreaga umanitate vrea sa faca ordine prin puterile sale, defectul initial din noi va impiedica toate eforturile. Putem petrece un milion de ani vorbind despre ideea de unitate, si tot nu vom reusi sa o realizam. Doar Lumina superioara poate face asta. „Initiativele” noastre nu pot aduce decat probleme.

Exista sapte miliarde ca noi, iar egoismul nostru a crescut de-a lungul istoriei. Noi am devenit in sfarsit un sistem „rotund” in care egoismul nostru s-a unit. Astazi noi vedem cum se strange surubul acestui sistem. Vedem ca se comprima, devine mai strict, si vedem cum intre noi se reveleaza noi conexiuni.

Aceasta interconexiune nu s-a manifestat inainte, insa acum devine evidenta. Noi marcam inceputul acestui proces in anul 1995, chiar daca Baal HaSulam a scris in anii patruzeci ca lumea a devenit o familie.

Anul 2012 va veni curand, si sistemul se consolideaza in fata ochilor nostri. Apar noi fire de conexiuni continue si reciproce. Reciprocitatea este garantia reciproca, indiferent de cum se manifesta, indiferent de calea pozitiva sau negativa.

In acest fel, Natura ne obliga sa ne unim, si va continua sa actioneze in aceeasi maniera prin suferinta. Intrebarea este de ce fel de comprimare sau presiune este nevoie pentru ca noi sa spunem: „Gata, este momentul sa facem ceva cu societatea.” Insa, pana in acest moment suntem prinsi intr-o menghina.

Intr-un fel sau altul, doar Lumina care Reformeza va putea sa ne dea pacea. Doar ea ne va revela interconexiunea corespunzatoare si ne va schimba astfel incat sa vrem sa ne unim, sau ca sa fim mai precisi, sa acceptam ceea ce exista deja.

In fond, noi suntem conectati, insa impotriva vointei noastre. De aici vine criza. Criza mondiala este manifestarea distantei dintre ce ne dorim si ce este. Interconexiunea universala este un fapt. Specialistii si cercetatorii vorbesc despre ea, si Baal HaSulam scrie despre asta. Ea este reala, insa nedorita. Doar Lumina superioara ne va da dorinta necesara. Nimic altceva nu va ajuta omul sa isi schimbe natura.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 10/18/2011, “Pacea  in Lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: