Testat de avere

Intrebare: Statutul economic al fiecarei om este determinat de la inceput? Ce este acesta corectie spirituala: testul saraciei sau avutiei?

Raspuns: Este predeterminat pentru fiecare, in functie de programul lui de viata.

Exista patru tipuri de atituni fata de bani, care corespund cu cele patru tipuri de dezvoltare a egoului, dar de fapt tine de fiecare sa faca transformarea catre altruism, si nu este necesar sa se acorde atentie destinului, din moment ce acesta este posibil sa se schimbe mai ales cu ajutorul unei atitudini fata de avutie. In inteleciunea Cabala, avutia este numita o extensie a Luminii Hochma in Lumina Hassadim inlauntrul persoanei.

Comentariu: Odata am mers in masina cu un miliardar, care era proprietar de pamanturi si de alte proprietati, care tot timpul s-a plans despre viata sa…

Comentariul meu: Am cunoscut miliardari care aveau avioane, vapoare, banci si companii dar nu pot spune ca ei erau bogati.

Ei nu au un sens al adevaratei bogatii, si daca au, devine complet nul in cursul vietii lor in aceasta lume. In felul acesta avutia “ucide” persoana pentru ca o obliga in permanenta sa fie preocupata de bunastarea sa si se autolimiteaza la asta.

Am avut in viata mea un moment de cotitura cand am decis sa renunt la mare avutie si la afacerea mea. Ii multumesc Creatorului pentru asta pentru ca numai prin puterea Lui a fost posibil sa fac asta. Am inchis afacerea pus si simplu si am calatorit cu profesorul meu, Rabash, fara nicio ezitare.

Inainte de asta, am cautat suficient de mult calea spirituala, dar nu am putut sa ma desprind de afacerea mea. Dar din momentul cand l-am gasit pe invatatorul meu, nu am mai avut nicio indoiala. Am plecat si asta a fost.

Multi dintre studentii mei sunt in stadiul intermediar in asa fel incat de pe o parte, ei sunt ingrijorati de capitalul lor, iar pe de alta parte ei ar dori sa se implice in inteleciuna Cabala, dar nu sunt capabili sa faca asta din cauza implicarii in afacerile lor. Si astfel ei sunt sfasiati intre doua lumi.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 6/9/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: