“Timpul există?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Timpul există?

Timpul este inexistent în sine. Existăm într-o singură stare și simțim curgerea timpului raportat la procesul dezvoltării noastre, spre a descoperi din ce în ce mai mult starea unică, integrală și perfectă în care existăm.

Ne putem gândi la noi înșine ca la o persoană care a devenit inconștientă și care, dintr-o stare de inconștiență, își recapătă treptat conștiința. În anumite momente, începe să vadă și să înțeleagă că se află într-o cameră de spital, cu oameni care intră și ies, asistente și medici și începe să audă diverse sunete.

Unei astfel de persoană i se pare că tot ceea ce vede acum anterior a fost inexistent, dar de fapt a fost întotdeauna acolo. El percepe astfel procesul de apariție a ceva nou în raport cu el însuși ca trecerea timpului.

Mai mult, acest proces de trezire la starea unică în care existăm este o chestiune de creștere a dorințelor în interiorul nostru. Când dorințele noastre cresc și începem să dorim să percepem cercuri din ce în ce mai largi, atunci această schimbare interioară ne extinde capacitatea de a percepe, iar schimbările pe care le experimentăm în percepție ne oferă senzația de timp.

Bazat pe clipul din KabTV „Prim-plan. Anamneză” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 19 februarie 2010. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.
Imagine de Aron Visuals pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed