Timpul pentru mantuirea spirituala

Tot ceea ce au facut Cabalistii din trecut, fiecare actionand conform cu propriile conditii ale timpului, a fost o pregatire pentru starea noastra prezenta. Datorita acestui lucru, noi avem astazi toate sursele primare necesare, care ne permit sa avansam: scrierile lui Ari, Cartea Zohar cu Comentariul Sulam, scrierile lui Baal HaSulam si RABASH.

Nu a fost niciodata un timp ca al nostru, inainte. Cabalistilor din trecut nu li s-a dat oportunitatea de a munci in circumstante similare celor ce avem noi astazi: o criza globala care seamana cu crizele din anticul Babilon si reflecta spargerea sufletului comun in Lumea Superioara.

Cu 80-90 de ani inainte, Baal HaSulam a scris ca noi vom trai in generatia lui Mesia, in era mantuirii spirituale. Cum neamul Israel si-a dobandit deja pamantul si a stabilit un stat, inseamna ca acum avem oportunitatea de a construi totul conform legii spirituale iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti si sa ne unim impreuna intr-o singura natiune spirituala.

Totusi, este imposibil sa dobandim aceasta stare fara revelarea raului si, pentru aceasta, ne trebuie, fie o mare suferinta, fie ca Lumina sa releve raul nostru. Astazi avem o oportunitate sa atragem aceasta Lumina, sa vedem ca suntem opusi daruirii si iubiriii si sa incepem corectia unindu-ne cu societatea si natiunea. Sa speram ca se va intampla in curand!

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 15.7.10, Pri Hacham, Igrot (Scrisori), Scrisoarea 38

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: