“Timpul pentru știință să preia puterea politică”

În Știri (de la NewScientist) „În cele mai îndrăznețe visuri, ți-ai putea imagina un guvern care-si bazează politicile pe dovezi științifice adunate cu grijă? Unul care publică rațiunea din spatele deciziilor sale, completate cu date, analiza și argumente? Ei bine, nu mai visa: spre asta se îndreaptă Marea Britanie. …

„Ceea ce s-a schimbat acum este faptul elaborarea informata a politicilor devine in sfarsit o posibilitate practică. Aceasta se datoreaza în mare parte abundenței de date accesibile și a ușurinței cu care datele noi, relevante pot fi create. Acest lucru a sprijinit dorința de a trece peste politica bazata pe bănuială. …

„Cea mai mare nevoie este, probabil, previziunea. Miniștrii au adesea nevoie de răspunsuri imediate, și, uneori, datele pur și simplu nu sunt disponibile. Bubuitura risipeste orice speranță de politici bazate pe probe.

„” Termenele de elaborare a politicilor și de strângere a probelor nu se potrivesc „, spune Paul Wiles, un criminolog de la Universitatea dinOxfordși un consilier-sef stiintific la Home Office. Wiles consideră că, pentru a obține runda aceasta avem nevoie sa prezicem problemele cu care guvernul este posibil să se confrunte în următorul deceniu. „Putem veni, probabil, cu 90 la suta din ele acum”, spune el. ”

Comentariul meu: Desigur, toate acestea sunt scuze pentru că politica nu ia deciziile rațional, ci promoveaza  scopurile egoiste înguste ale cuiva. Metodele științifice de prelucrare a datelor și de luare a deciziilor nu conduc la nici un bine, deoarece egoismul uman este la sfârșitul acestui proces, și va face orice pentru a înclina deciziile în favoarea sa. Astfel, înainte de a lua decizii obiective, trebuie să faci o persoană obiectivă.

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: