“Timpuri grele în faţă” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinTimpuri grele în faţă

Crews work among burned materials from the Dixie fire. The Dixie fire burned 963,309 Acres leaving behind destruction and chard forest. (Photo by Ty O'Neil / SOPA Images/Sipa USA)

Perioadele de tranziție sunt întotdeauna predispuse la probleme. Trăim una dintre cele mai volatile perioade de tranziție din istoria omenirii, pe măsură ce trecem de la o mentalitate centrată pe sine la una mai holistică în care suntem interdependenți, interconectați și luăm în considerare în acțiunile noastre bunăstarea celorlalți. Din păcate, în timpul tranziției, ego-urile noastre rebele ne conduc către extreme din ce în ce mai periculoase, care ne pun pe noi și întreaga societate în pericol. Cu cât devenim mai devreme conștienți că suntem în tranziție, cu atât sunt mai mari șansele noastre de a trece prin schimbare în mod pașnic și rapid.

Pentru a recunoaște că suntem în tranziție, că suntem prea interconectați pentru a ignora nevoile celorlalți, trebuie să stabilim sisteme educaționale care să ne aducă la această cunoaștere. Prin urmare, cea mai mare provocare a umanității în acest moment este educația.

În mod ideal, liderii mondiali ar fi trebuit să fie liderii tranziției. Ei sunt într-o poziție naturală pentru a iniția și a conduce procesul. Din păcate, liderii de astăzi au atât de mult inimi de piatră încât pur și simplu nu vor putea auzi despre aceste idei. Nu este ca și cum am renunțat, pentru că nu am făcut-o, dar trebuie să recunoaștem unde ne aflăm. În același timp, știu că trebuie să continuăm.

Cu toții suntem ființe în căutarea plăcerii; aceasta este natura noastră. Prin urmare, nu ne vom schimba modul de viață, decât dacă suferim în cel prezent sau dacă nu ne atrage o recompensă mare și suntem siguri că o vom primi.

Înțelegem doar două lucruri: plăcerea sau durerea. Acesta este motivul pentru care omenirea se va schimba, fie pentru că suferă în starea de egoism absolut, fie pentru că vede o răsplată garantată în starea de responsabilitate reciprocă și grija față de ceilalți. În acest moment, oamenii preferă să aștepte mai multă durere, pentru a fi convinşi să treacă la o dispoziție mai colaborativă.

Acesta este motivul pentru care educația este atât de importantă. Dacă oamenii sunt convinși că toate loviturile pe care le suferim sunt rezultatul egoismului nostru, vor dori să scape de el. Dacă credem că ego-ul încă ne poate oferi beneficii pe care nimic altceva nu le poate oferi, vom rămâne alături de ego-urile noastre, până când durerea ne va convinge să-l părăsim.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed