“Tot evreii sunt cei care să fie învinuiţi de criza de la frontiera SUA?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinTot evreii sunt cei care să fie învinuiţi de criza de la frontiera SUA?

Situația de la graniță ar trebui numită pe numele ei, o criză. Criza frontierei SUA este aproape de un dezastru pentru țară la mai multe niveluri, în primul rând uman. Aproape 19.000 de copii și adolescenți care călătoresc fără părinţi au fost opriți de Vamă și Protecția Frontierelor SUA în martie, cel mai mult într-o singură lună. Acești copii s-au alăturat centrelor de detenție deja înghesuite în stil cușcă, unde stau în condiții deplorabile, sunt expuse riscului de a contracta coronavirus și se presupune că sunt expuși violenței fizice și agresiunilor sexuale. Ce aduce acest lucru pentru viitor? Și ce legătură are cu evreii?

Așadar, ne putem întreba: „Cum ar putea fi conectată criza de frontieră cu noi?” Legătura provine dintr-un motiv: trăim într-o lume globală, o rețea de interconexiune complicată, în care evreii sunt răspunzători pentru bunăstarea tuturor sau invers, pentru nenorocirile tuturor.

Imigrația ilegală în SUA nu este un fenomen nou, însă odată cu venirea la putere a președintelui Biden și abolirea politicii de „toleranță zero” a lui Trump, granițele au fost literalmente depășite. Imigranții din Mexic și America Centrală simt că ușile sunt larg deschise. Drept urmare, doar în martie au fost reținuți peste 170.000 de migranți la frontiera SUA-Mexic, o creștere de 71% față de statisticile oficiale din februarie, iar ritmul continuă să se accelereze.

Nu sunt membru al ONU sau al oricăror organizații internaționale pentru drepturile omului care consideră că este responsabilitatea lor să rezolve problema imigrației. Mai degrabă, sunt o persoană publică care a fost de acord cu poziția rigidă a lui Trump în ceea ce privește construirea unui zid pentru a clarifica faptul că fără viză nu poate exista o intrare. Abia atunci ar fi posibil să se ia în considerare pașii corecți pentru absorbția imigranților, astfel încât agonia mentală și fizică de la granițe, cel puțin să fie evitată.

Deocamdată, toți pașii președintelui Biden și ai celor din jurul său vizează anularea direcţiilor politice pe care Trump le-a stabilit în timpul mandatului său. Acest lucru îi obligă pe Biden și pe cei care îl urmează să înceapă din nou, de la capăt. Întrebarea este cât de mare va fi costul uman pentru a începe de la zero? Câtă suferință și jale, foamete și durere vor fi suportate?

Nimic bun nu va ieși din această nouă politică a frontierelor deschise, ci doar un colaps social. America s-ar putea să se scufunde. Antreprenorii și oamenii de afaceri, unul câte unul, vor începe să abandoneze țara oportunității, care se scufundă în nenorocire, instabilitate și nesiguranță și vor căuta noi posibilități în alte țări cum ar fi Canada, chiar și Cuba va arăta mai promițătoare.

Așa cum strămoșii americani au emigrat din Europa de Vest în America, la fel și oamenii de afaceri și antreprenorii vor începe să migreze în afara granițelor Americii pentru a înființa fabrici și birouri, a înființa bănci și afaceri. Aceste noi schimbări vor zdruncina Statele Unite în profunzime.

Oamenii care conduc țara nu vor putea controla haosul și vor conduce societatea la distrugerea totală, în așa-numitul nume al „democrației”. Din incompatibilitatea viziunilor asupra lumii și din nemulțumirea generală față de direcția în care se îndreaptă țara, pot izbucni tulburările sociale.

Societatea americană, în toate sectoarele și comunitățile sale, se află într-un proces de evoluție treptată. Până la atingerea maturității dorite, trebuie să existe un guvern stabil, cu lideri care să aibă o viziune asupra progresului națiunii, care să știe cum să motiveze cu înțelepciune milioane de oameni să avanseze țara.

Așa s-au construit Anglia, Germania și Franța de-a lungul a sute de ani. Este imposibil într-o dimineață frumoasă să permiți milioanelor de imigranți din țările subdezvoltate să intre și să te aștepţi ca aceștia să se asimileze brusc în societate. Este imposibil să extinzi instantaneu frâiele puterii în numele liberalismului, fără a perturba complet procesul de dezvoltare firească.

Nu subestimez dorința lucrătorilor migranți sau situația refugiaților care suferă de condiții precare și fără drepturi ale omului fundamentale în țările lor natale. Dimpotrivă, inima mea se îndreaptă către fiecare dintre ei. Dar la nivel politic există legi și protocoale care trebuie respectate. Trebuie stabilit un program de integrare ca parte a politicii de imigrație din SUA, un proces care să permită fiecărui imigrant să învețe limba, să cunoască în profunzime cultura locală și să înțeleagă legile și normele acceptate în societate.

Acest lucru se poate întâmpla numai sub conducerea care proiectează și implementează un plan clar și ordonat. Un guvern care nu știe cum să oprească criza înainte de a exploda, va provoca un dezastru asupra lui însuşi. Și, deocamdată, guvernul Biden pare să degenereze în haos total.

Deși administrația Biden este acum preocupată de frontierele sale încălcate, atunci când furtuna va dispărea, următoarea sa „problemă” de abordat va fi statul Israel. În visul dulce al actualului guvern american – care este un coșmar pentru majoritatea israelienilor – un stat palestinian va fi stabilit pe pământul israelian și acesta va fi sfârșitul nostru. Deși acum există liniște cu privire la această problemă, mai târziu, mesajul din ce în ce mai rău intenționat împotriva Israelului va răsuna puternic și clar. De acolo, drumul spre a provoca daune statului evreu este cu adevărat scurt.

Și de ce ar apărea astfel de gânduri în șefii administrației americane? Pentru că evreii care l-au susținut și încă îl susțin pe Biden sunt dispuși să riște viitorul Israelului. Acest lucru poate suna ca o conectare dură între două conflicte complet diferite, dar nu este aşa. Criza de frontieră din SUA împreună cu multe altele, este ca un bulgăre de zăpadă care începe să se rostogolească din vârful unei pante foarte abrupte, acumulând probleme și necazuri pe parcurs. Așa cum evreii au fost acuzați din punct de vedere istoric că sunt responsabili de boli și conflicte, același scenariu se va desfășura aici. Suntem cu un pas mai aproape de a fi blamați și pentru criza de frontieră, așa cum proclamă antisemiţii, „evreii sunt vinovați de tot răul din lume!”

Așadar, ne putem întreba: „Cum ar putea fi conectată criza de frontieră cu noi?” Legătura provine dintr-un motiv: trăim într-o lume globală, o rețea de interconexiune complicată, în care evreii sunt răspunzători pentru bunăstarea tuturor sau invers, pentru nenorocirile tuturor.

Există o percepție generală conform căreia evreii nu-şi îndeplinesc rolul atribuit lor de înțelepciunea antică pe care o dețin, secretul eternității, pe care nu reușesc să-l dezvăluie fiecărei persoane de pe această planetă, astfel încât să putem realiza cu toții fericirea supremă. Această înțelepciune străveche se numește înțelepciunea conexiunii și ne învață cum este construită lumea, care este scopul ei și cum putem crea o singură familie umană care funcționează ca o societate egalitară care să aibă grijă de cei slabi ca și de cei puternici.

După cum este scris, „Nici o nenorocire nu vine în lume decât pentru Israel”. (Yevamot 63). Primul rabin șef al Țării Israelului, Rav Kook, a scris și el: „Omenirea merită să fie unită într-o singură familie. În acel moment, toate certurile și reaua voință, care decurg din diviziunile națiunilor, și hotarele lor vor înceta. Cu toate acestea, lumea are nevoie de alinare prin care omenirea va fi perfecționată prin caracteristicile unice ale fiecărei națiuni. Această deficiență este ceea ce va împlini Adunarea Israelului”. Și în cuvintele celui mai important cabalist Yehuda Ashlag (Baal HaSulam), „Poporul Israel, care a fost ales ca operator al scopului general și al corectării … deține pregătirea necesară pentru creștere și dezvoltare, până când va ajuta și națiunile lumii să atingă obiectivul comun.”

Pe scurt, trebuie să punem în aplicare ceea ce este adânc înrădăcinat în valorile și moștenirea noastră de bază: capacitatea noastră de a ne conecta ca un singur om cu o singură inimă. Când vom pune în practică această lege a naturii, vom deveni cu adevărat o „lumină pentru națiuni”, răspândind un sistem ordonat în întreaga lume și radiind căldură și iubire. Acesta este unicul și singurul mecanism pentru combaterea amenințărilor și recuperarea echilibrului lumii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: