Totul pornește de la conexiunea inimilor

Principalul lucru la congres este să ne deschidem inimile. La urma urmei, congresul este o adunare de inimi pentru a corecta inima frântă a lui Adam HaRishon, sufletul comun al lumii din care facem toți parte. Prin urmare, trebuie să încercăm să simțim cât de departe suntem unul de celălalt în inimile noastre.

Inima este tot ceea ce este într-o persoană – toate dorințele și gândurile sale. Exact aceste dorințe de împlinire sunt ceea ce trebuie să conectăm unul cu celălalt și să încercăm să-l simțim pe celălalt, ceea ce va însemna că suntem conectați.

În măsura în care îi iubim pe ceilalți ca pe noi înșine, vom începe să simțim forța, care a dispărut din noi în timpul zdrobirii sufletului, păcatul lui Adam Harishon. Ne vom conecta inimile deasupra dorințelor noastre egoiste, pentru a corecta acest sistem și vom începe să simțim din nou Creatorul. În inima noastră comună va domni o singură forță superioară specială – Creatorul, în afară de care nu mai există nimic.

Acesta este scopul vieții și al existenței noastre, scopul de a crea toate lumile și întreaga natură. Progresul în această direcție, sentimentele și gândurile legate de procesul de revelare a sistemului Creatorului și a Creatorului Însuși în interiorul a toate se numește deschiderea inimii.

Când inima se deschide, începem să simțim cum se nasc organele spirituale și cresc în interiorul nostru, ca în orice corp viu în curs de dezvoltare: creier, inimă, ficat, brațe, picioare și așa mai departe. Vom simți cum acționăm cu toate părțile inimii în măsura în care dorim să le conectăm într-un singur sistem. Ca dintr-o picătură de material seminal care se dezvoltă în pântecele mamei, la fel din micuța noastră dorință interioară de unitate, conexiune și reciprocitate, va începe să se dezvolte o ființă specială în forța superioară a Creatorului.

În măsura în care ne putem uni unii cu alții și ne putem conecta cu Creatorul, ne vom simți existența într-un singur corp, într-un singur Creator, ca părți ale acestui corp comun, care sunt prietenii. Vom crește ca celulele unui corp viu și vom simți legătura dintre noi și interdependența. În măsura în care unul poate dărui altuia, iar celălalt celui de-al treilea, răspândindu-se din ce în ce mai mult, ne vom construi corpul nostru comun unic.

Imaginați-vă miliarde de dorințe minuscule, fiecare dintre acestea nu se dezvoltă de la sine, ci datorită conexiunii cu alte dorințe, și astfel ea creşte, simțindu-și scopul propriu și scopul dezvoltării.

Construindu-ne pe noi înșine în acest fel, construim atingerea Creatorului; începem să înțelegem cine este El, cum se îmbracă în noi și cum să ne apropiem de El. De aici devine clar cât de important este fiecare prieten, ceea ce ne sporește puterea de hotărâre în atingerea Creatorului. Fiecare prieten mă aduce mai aproape de Creator, adaugă din ce în ce mai multă atingere ca și cum ar mări zoom-ul și adăugă încă o sută, o mie, zeci de mii de detalii noi care se combină într-o singură imagine.

Apoi văd clar imaginea lumii superioare și atitudinea mea față de toată lumea. Văd toate mișcările fiecăruia, gândurile și intențiile lor și toate schimbările care au loc în ei. Recunosc în ei o singură forță, o singură rădăcină superioară, care trezindu-i pe toți în acest fel, îmi vorbește.

Astfel, din iubirea pentru ființele create, dobândim iubirea pentru Creator și începem să ne familiarizăm cu o singură realitate. Totul începe cu conexiunea dintre inimi.

Din Lecţia zilnică de Cabala 2/21/23,, Lecția pe tema „Pregătirea pentru deschiderea inimii la Congres”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: