“Trăind într-o falsă realitate” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinTrăind într-o falsă realitate

Starea noastră de spirit implicită este că toată lumea este gata să ne aducă o realitate în care ne mâncăm reciproc. Trăim în continuă teamă că toată lumea vrea să profite de noi, să abuzeze și să ne umilească și că dacă nu suntem vigilenţi, vom fi răniți la fiecare pas. Mai rău încă, simțim că așa funcționează întreaga realitate. Dar dacă ar fi aşa, celulele ar crea vreodată colonii și ar forma organisme? S-ar alătura vreodată moleculele pentru a crea organe, s-ar alătura vreodată atomii pentru a crea molecule? Dacă ar fi așa, nu ar exista viață; nici universul nu ar exista. Ar exista doar particule discrete existente separat, care nu vor crea niciodată ceva mai complex decât pe ele însele.

Prin urmare, realitatea pe care o experimentăm nu este realitatea reală – cea care ne-a creat, care ne susține și ne permite să citim aceste rânduri. În adevărata realitate, totul există în armonie cu orice altceva și împreună toate părțile sale creează un întreg perfect. În lumea reală, nimic și nimeni nu ia mai mult decât este necesar pentru a se susține, iar sistemul este perfect armonios.

Pe măsură ce celulele noastre funcționează automat și formează organismul armonios care suntem noi, la fel face și orice altceva din natură. „Mentalitatea” realității nu este exploatarea, ci armonia, și totul și oricine o urmează, în afară de noi oamenii.

Noi suntem singurul element din realitate care dorește să ia pentru sine mai mult decât are nevoie, care dorește să consume și să distrugă, să umilească și să cucerească, să abuzeze și să patroneze și să obţină plăcere prin rănirea celorlalți. Pentru că gândim și acționăm astfel, credem că toată lumea gândește și acționează în acest fel. Și pentru că trăim după această premiză, am creat o lume greșită, după propria noastră imagine greșită.

Dar există un motiv bun pentru care am fost creați atât de răuvoitori. Efortul de a ieși din această stare neplăcută ne va conduce să înțelegem cum funcționează într-adevăr realitatea. Ni s-au refuzat instinctele naturale care conduc toate creațiile la armonie, tocmai pentru a dezvolta această armonie din propria voință și prin propria conștiință. Am fost făcuţi urâţi, tocmai pentru a putea alege frumusețea.

Diferența dintre a opera în armonie cu toată creația instinctiv sau conștient este ca diferența dintre a fi parte a unui organism și a fi mintea care guvernează organismul și îi direcționează acțiunile. Destinul umanității este de a deveni acea minte, acea conștiință.

Pentru a ajunge acolo, trebuie să începem să practicăm relații armonioase în loc să ne urmăm natura inerentă, exploatatoare. Pentru a realiza acest lucru, este imperativ să realizăm că trăim într-o realitate falsă, că adevărata realitate este armonioasă și completă și că doar percepția noastră defectuoasă despre aceasta ne împiedică să vedem adevărul și să trăim în acea lume perfectă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed