“Transformȃnd ura în iubire” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Transformȃnd ura în iubire

Iubire, ură și tot ce există între ele. Așa este împărțită lumea noastră. Când urâm sau iubim, în corpul nostru au loc procese fiziologice similare – modificări ale ritmului cardiac, tensiunii arteriale, tensiunii musculare, secreții de acizi și hormoni – și doar un punct mic din creier distinge dacă ceea ce simțim este o atitudine de ură sau o atitudine de iubire. Ce anume trebuie să se schimbe în noi, astfel încât lumea să fie mai puțin cumplită și mai prietenoasă și mai iubitoare față de noi?

Dacă aș putea să pătrund în mine și să schimb cele mai interioare definiții ale mele, astfel încât atitudinea mea față de toți cei din jurul meu să devină o atitudine iubitoare, atunci întreaga mea viziune asupra lumii și experimentarea realității se vor schimba. Oamenii, lumea și totul mi s-ar părea că sunt un adevărat paradis pentru mine.

Vindecarea începe cu un diagnostic. Managerul nostru interior este o dorință de a primi plăcere și satisfacție, o dorință de a se bucura. Când privesc pe cineva cu plăcere, este pentru că simt iubire față de acea persoană și mă bucur și de bucuria acelei persoane. Dacă îl urăsc pe el sau pe ea, mă simt supărat. Acesta este adevărul oricât de neplăcut ar suna, chiar dacă suntem sau nu conștienți de atitudinea noastră. Pe de altă parte, când văd o persoană iubită suferind, împărtășesc acea durere, în timp ce dacă o urăsc pe cea care suferă, sunt fericit și consider că suferința este bine meritată pentru acea persoană.

Din aceasta putem concluziona că nu situația care are loc în fața noastră determină dacă ne bucurăm sau suferim, ci atitudinea noastră față de cei din jur

Dacă aș putea să pătrund în mine și să schimb cele mai interioare definiții ale mele, astfel încât atitudinea mea față de toți cei din jurul meu să devină o atitudine iubitoare, atunci întreaga mea viziune asupra lumii și experimentarea realității se vor schimba. Oamenii, lumea și totul mi s-ar părea că sunt un adevărat paradis pentru mine.

„Unul îi judecă pe alții după propriile sale defecte”, spun înțelepții. Ceea ce văd în orice moment în lumea din jurul meu este o copie a stării mele interioare, o proiecție – la fel ca într-un cinematograf 3D, a ceea ce este ascuns în mine. Nu există așa-numita formă a noastră „definită obiectiv”. Forma lumii este descrisă în fața mea în funcție de structura mea interioară, în funcție de dorințele, interesele și intențiile mele. În consecință, dacă aș putea cumva să corectez defectele din mine, adică atitudinea mea față de toată lumea și de tot ceea ce mă înconjoară, în aceeaşi măsură lumea mi s-ar părea mai corectată.

Există în natură o calitate a dăruirii și a iubirii, care umple totul, dar în prezent nu avem absolut nicio percepție a ei, deoarece suntem opuși acesteia, deoarece existăm într-o stare egoistă, care urmărește în mod constant propriul beneficiu. De îndată ce ne asemănăm naturii prin dezvoltarea atributelor sale de grijă și reciprocitate, vom începe să-i percepem adevărata formă și să dezvăluim bunătatea din spatele fiecărui aspect al vieții.

Schimbarea modului meu de experimentare a realităţii nu este o chestiune de a mă convinge la nivel psihologic, un fel de a-mi spune că nu este nimic în neregulă cu lumea, ci de a schimba perspectiva din care este construită experimentarea realităţii mele. Esența corectării implică o actualizare a acelui manager interior, care mă activează de la naștere numit dorința de a primi. Dorința egoistă, naturală de a primi plăcere și bucurie din mediu, trebuie înlocuită cu o dorință altruistă, supranaturală, de a influența pozitiv tot ceea ce mă înconjoară. Înțelepciunea Cabalei este metoda care face posibilă această tranziție esențială prin studiu și practică de grup. Treptat, pas cu pas, cu experimentare și control, această corectare transformatoare a atitudinii mele de la ură la iubire construieşte în viziunea mea o lume fără rău, o lume plină de oameni dragi. Și când ne dăm seama că totul este în mâinile noastre, se dovedește că este o rușine inutilă să așteptăm ca ceilalți să se schimbe în bine.

Pentru ilustrare: când am ură față de cineva, trebuie să-mi spun că nu persoana din fața mea este problema, ci puterea supremă a naturii care îmi trimite o invitație să mă conectez cu ea, și prin aceasta conexiune să mă asemăn cu calitățile sale, prin creșterea iubirii mai presus de orice ură. Când reușesc să lucrez asupra mea și să-mi corectez atitudinea față de fiecare imagine a realității care este dezvăluită, voi vedea că acele personaje rele, care au provocat atât de multă durere, dispar brusc și rămân doar iubirea și întregirea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: