“Umanitatea în durerile facerii” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Umanitatea în durerile facerii

În mod clar, ne îndreptăm spre un an neobișnuit. Ne îndreptăm către un an neobișnuit în America, un an neobișnuit în Israel, un an neobișnuit în Rusia, un an neobișnuit în toată lumea. Ne îndreptăm către un an de dureri ale travaliului. Apare o lume nouă și vedem eforturile ei de a se naşte. La rândul nostru, trebuie să o ajutăm să se materializeze, mai devreme decât mai târziu, mai repede decât mai lent și mai ușor decât mai greu.

În primul rând, trebuie să înțelegem că forțele care ne apasă din toate părțile sunt necesare. Altfel, nu ne vom naște în lumea nouă. În al doilea rând, trebuie să îl ajutăm pe bebeluș să alunece mai ușor prin canalul de naștere. Nașterea prin care trecem acum este foarte specială. Nu ieșim doar dintr-o realitate în alta, din sclavie în libertate. Egoul nostru renaște într-un mod nou; este inversat.

De cealaltă parte a canalului nașterii se află o nouă umanitate, o nouă înțelegere, un sentiment nou, unirea puterii de conexiune care se va naște între noi. În cadrul ego-ului, se va naște calitatea dăruirii; acesta este embrionul! Moașa este Natura și trebuie să o ajutăm să-l aducă pe nou-născut în lume explicând realitatea integrală, interconectată, care se formează în noi și printre noi.

Trebuie să înțelegem și să îi ajutăm pe ceilalți să înțeleagă ideea conexiunii. Nu este același tip de conexiune pe care îl vedeți în echipele sportive sau în companiile din lumea corporativă, unde oamenii fac echipă împotriva altor echipe și se luptă până la moarte (metaforic). Vorbim despre înțelegerea faptului că conexiunea este o valoare în sine, nu un mijloc pentru un alt scop, ci scopul în sine.

Nu este doar scopul, ci este cea mai înaltă valoare posibilă, zenitul realizărilor omului, când cineva se poate uni cu ceilalți într-un mod în care individul simte colectivul ca și cum ar fi parte a individului, ca și cum corpul meu s-ar fi răspândit pe tot globul, întreaga omenire și întreaga natură sunt celule și organe din corpul meu. Rav Kook a avut câteva fraze frumoase despre această incluziune. În cartea sa Orot [Luminile], el scria: „Sufletul nostru se va răspândi în toată lumea, îi va îmbrățișa pe toți, îi va susține și îi va încuraja pe toți și îi va aduce pe toți înapoi la locul casei noastre de viață”.

2020 a fost primul an când totul s-a destrămat simultan în toată lumea. Cu toate acestea, surprinzător este că nu a distrus umanitatea; pur și simplu ne-a oprit în drumul nostru; lucrurile au încetat să mai funcționeze. Covid-19 a oprit economia globală și distrugerea Naturii, iar alegerile prezidențiale au spulberat putina credință pe care o aveau oamenii în guvern sau unul în celălalt.

Concluzia este că nu avem nici un guvern în care putem avea încredere și nici o economie pe care ne putem baza și că ne simțim nesiguri în ceea ce privește sănătatea, bogăția (dacă am avea) și în principal viitorul nostru. Aceasta este o criză. Cu toate acestea, o criză este și locul de naștere al nou-născuților. În ebraică, apropo, cuvântul mashber înseamnă atât „criză”, cât și scaunul pe care femeile aflate în travaliu erau puse în antichitate, pentru a le ajuta să nască. Astăzi, întreaga omenire stă pe acel mashber.

Noi, oamenii care suntem conștienți de schimbarea prin care trece umanitatea, care înțeleg că doar conexiunea, mai presus de toate diferențele dintre noi, ne va duce la o nouă realitate de pace și prietenie; trebuie să ajutăm restul lumii să proceseze mesajul. Trebuie să ajutăm omenirea să treacă prin naştere cu cea mai mică vărsare de sânge.

Fiecare naștere este dureroasă. Cu toate acestea, din moment ce suntem deja în travaliu, am putea la fel de bine să îl parcurgem cu cea mai mică durere. Mama Natură ne îndepărtează deja, cerându-ne să înțelegem unde suntem, să creștem și nici noi nu vrem să rămânem ignoranți cu privire la poziția și rolul nostru în univers. Există presiune din toate părțile pentru a ne naște, așa că să ne naștem împreună; să trecem de la starea de divizare și alienare la prima stare de conexiune, în cel mai rapid și mai lin mod posibil.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: