Un câine de câmp: O Planta-animal

În Ştiri (din Noutatile de la Universitatea din Toronto) „O creatură bizară, care a trăit în ocean cu mai mult de 500 de milioane de ani în urmă, a apărut din faimosul Cambrian Mijlociu Burgess Shale în Canadian Rockies.

„Numit oficial Siphusauctum gregarium, fosilele dezvăluie o creatură în formă de lalea, care are aproximativ lungimea unui cuţit de cina (aproximativ 20 de centimetri) şi un sistem unic de filtrare a hranei.

Siphusauctum are o tulpina lunga, cu un caliciu – o structura in forma de cupa de lalea – în partea de sus, care cuprinde un sistem neobişnuit de filtrare a hranei şi un intestin. Animalul se presupune ca s-a alimentat prin filtrarea particulelor din apa pompată în mod activ în caliciul său, prin găuri mici. Stemul se încheie cu un disc mic, care ancoreaza animalul la fundul marii. Siphusauctum a trăit în grupuri mari, dupa cum este indicat de dalele care conţin peste 65 de exemplare individuale.


” Cel mai interesant este faptul că acest sistem de alimentare pare să fie unic printre animale. Descoperirile recente au adunat mai multe animale bizare Burgess Shale ca membrii primitivi ai multor grupurilor de animale care se găsesc în prezent, dar Siphusauctum sfidează această tendinţă. Noi nu ştim unde se încadrează, în raport cu alte organisme „, a spus autorul principal O’Brien [Lorna O’Brien, o candidata la doctorat in cadrul Departamentului de Ecologie si Biologie Evolutionara de la Universitatea din Toronto].

„” Descrierea noastră se bazează pe mai mult de 1100 de exemplare de fosile dintr-o nouă localitate Burgess Shale, care a fost poreclita Paturile Lalelelor „, a adăugat ea.

„Situate in Yoho National Park, British Columbia, Paturile Lalelelor au fost descoperite în 1983 de către Muzeul Regal Ontario.”

Comentariul meu: In lucrarea sa cabalistica fundamentală „Copacul vietii”, Ari descrie stari ale naturii: minerala- coralii (o formă intermediară între mineral şi vegetativ), vegetativa-Kelev Sadeh, un aşa-numit „câine de câmp „(o formă intermediară între planta şi animal) şi animala -o maimuţă (o formă intermediară între animal şi om).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed