Stiința umanității

Opinie (Efim Reytblat, inginer, fondator al ştiinţei gominisologii) „Cum se poate  întâmpla ca, până în prezent, să nu existe nici o ştiinţă a umanităţii? Există câteva ştiinţe umane (anatomie, biologie, fiziologie, psihologie, antropologie, gerontologie); există o ştiinţă a societăţii (sociologie), şi nu există nici o ştiinţă a omenirii! Există o ştiinţă despre animale, şi nu există nici o ştiinţă a umanităţii! Cum aflăm modul în care umanitatea şi omul se pot afecta reciproc?

„Ordinea Mondială (umanitatea) ar trebui să fie aliniată cu legile naturii.

„Sistemul uman se caracterizează prin procesul de auto-organizare, conexiuni verticale şi orizontale. În cazul în care legăturile verticale sunt nesatisfăcătoare, controlul sistemului individual este rupt. În cazul în care conexiunile orizontale sunt nesatisfăcătoare, apar conflicte între societăţi.

Sistemul uman este un sistem deschis. Principiul de bază al unui sistem deschis se observă –constante schimburi intensive cu mediul – cu sistemul societății şi cu sistemul de realitate viitoare.”

Comentariul meu: Omenirea nu se poate înţelege pe sine. Putem înţelege doar ceea ce este sub noi. Pentru a sări pe o masă, este necesar să sari deasupra mesei.

Prin urmare, ştiinţa despre animale există şi există ştiinţa despre organismul nostru, ca ființă.

Dar aceasta nu poate fi o știință despre oameni, comunităţile lor, şi chiar mai mult, despre umanitate ca un sistem unitar de comunităţi. Nu putem avea o astfel de ştiinţă şi astfel cunoaşterea precisă înainte de a ne ridica la nivelul stării noastre prezentate mai sus şi de acolo, de sus, începe de fapt studiul despre noi înşine.

Acestea sunt posibilităţile şi de aplicare a științei Cabalei. Numai prin metodele sale este posibil să ne ridicăm deasupra nivelului nostru curent şi ea ne dezvăluie adevăratul sistem de conectare a umanităţii, calea şi scopul său.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: