„Unde am dat greș ca lume?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: „Unde am dat greș ca lume?”

Am greșit crezând că putem realiza o viață armonioasă și pașnică prin mijloacele ego-ului.

De aproximativ 5.000 de ani, de pe vremea Babilonului antic, ne dezvoltăm în mod egoist. Credem că vom obține fericirea prin dezvoltarea tehnologiei, economiei, culturii și educației. Cu toate acestea, ne înșelăm enorm în această gândire, iar în vremurile noastre vedem că ceea ce am construit se prăbușește. În curând vom ajunge într-o stare în care vom înceta să mai visăm la dezvoltarea tehnică care să ne conducă la ceva pozitiv.

Cum, atunci, ne putem opri și evita să ajungem la mari dezastre? Soluția stă în dezvoltarea conștiinței umane. Împreună cu înțelegerea crescândă a sfârșitului dezvoltării egoiste și a manifestărilor sale negative, trebuie să învățăm de asemenea, care sunt legile naturii, fără a filozofa sau a teoretiza despre ele. Trebuie să înțelegem că, în esență, salvarea umanității stă în cunoașterea legii generale a naturii, utilizarea și realizarea acesteia.

Bazat pe Q&A cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: