“Unde ar trebui să-și investească Israelul Redevențele din gaze?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Unde ar trebui să-și investească Israelul Redevențele de gaze?

În 2020, Israelul a primit echivalentul a aproximativ trei miliarde de dolari SUA în redevențe pe gaz. O parte din această sumă trebuia să meargă la un Fond pentru Cetățeni israelieni, în beneficiul cetățenilor israelieni, dar fondul nu este încă operațional. Într-adevăr, care este cea mai bună investiție pentru aceste redevențe?

Este puțin probabil ca fondul cetățenilor israelieni să fie creat, deoarece nimeni nu privește cu adevărat într-o astfel de direcție. Dacă, totuși, s-ar realiza în mod miraculos, atunci educația ar trebui să fie prioritatea sa numărul unu. Chiar dacă o mare parte din bugetul Israelului se îndreaptă în prezent către educație, nu este genul de educație de care oamenii au nevoie.

Educația de care oamenii au nevoie ar trebui să predea cum să trăiască armonios unii cu alții prin dezvoltarea unor conexiuni pozitive și calde și implementarea responsabilității reciproce. În definiția sa actuală, educația se referă doar la dobândirea de cunoștințe și abilități. Toate problemele din Israel sunt deci bazate pe educație.

Educația este o problemă larg răspândită privind fiecare persoană. Cea mai bună investiție a redevențelor de gaze din Israel ar fi într-un proiect la scară largă care educă oamenii, cu ajutorul presei, cum să modernizeze conexiunile pentru a deveni mai pozitive și mai armonioase. O îmbunătățire a conexiunii oamenilor înseamnă o îmbunătățire a atitudinilor reciproce, astfel încât, în permanență, ne-ar preocupa cum să creștem bunătatea, bunăvoința, fericirea, încrederea, sprijinul, încurajarea, bunătatea, altruismul și pozitivitatea în societate.

O astfel de educație este opusă naturii umane, care este egoistă la baza ei. Cu alte cuvinte, esența educației este să ne ridice deasupra egoismului nostru, pentru a dezvolta conexiuni pozitive. De aceea este necesar să educăm pe toată lumea. Pentru a face acest lucru, educația nu necesită un buget mare. În schimb, necesită explicații clare și consecvente că, fără a ne îmbunătăți conexiunile pentru a deveni reciproc mai susținătoare și mai încurajatoare, atunci ne va scăpa întotdeauna o viață cu adevărat armonioasă.

Prin prioritizarea, investiția și implicarea în acest nou tip de educație, o nouă atmosferă pozitivă ar îmbrăca societatea. Am simți că un nou obiectiv se deschide în fața noastră și un nou tip de motivație, care ne-ar îndemna să devenim mai uniți. În special într-un loc extrem de egoist, precum Israel, trebuie să se producă o astfel de revoluție în educație. Mai mult decât atât, nu este vorba doar de îmbunătățirea societății israeliene, ci, prin îmbunătățirea conexiunilor din poporul israelian, fundația va deveni stabilită pentru a se desfășura conexiuni pozitive între oameni în general. Ca atare, ne-am îndeplini destinul („Iubiți-vă aproapele ca pe voi înșivă”) și vom transmite lumii metoda conexiunii (pentru a deveni „o lumină pentru națiuni”).

Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: