“UNRWA – Hrănind focul urii” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin UNRWA – Hrănind focul urii

Illustration picture a UN flag during a visit to the UNRWA school at the Aida Camp, in Betlehem, on day three of the visit of Minister of Development Cooperation and Urban Policy Kitir to the Palestinian Territories, Wednesday 11 May 2022.

UNRWA este Agenția Națiunilor Unite pentru Ajutorare și Lucrări pentru Refugiații Palestinei din Orientul Apropiat. A fost înființată la 8 decembrie 1949 și a început să funcționeze la 1 mai 1950. Mandatul său a fost obscur încă de la început, deși a fost menționat ajutorul pentru refugiații Palestinei.

În discutarea mandatului său, un document oficial publicat de UNRWA oferă o explicație destul de vagă: „Se acordă atenție evoluției unor aspecte ale mandatului agenției, în special dezvoltării și protecției umane”. Ulterior, articolul se încheie cu câteva observații cu privire la natura generală a mandatului UNRWA, fără a le detalia care sunt acestea cu adevărat.

Având în vedere că la fiecare trei ani mandatul trebuie reînnoit și că nu a fost niciodată definit efectiv, organizația a crescut peste orice proporție și a devenit un gigant care cheltuiește sute de milioane de dolari, în principal pentru școlile din Gaza și Autoritatea Palestiniană. De fapt, „Peste jumătate din bugetul programului 2020 de 806 [sic] milioane USD este alocat educației cu prioritatea ca „copiii de vârstă școlară să finalizeze o educație de bază de calitate, echitabilă și incluzivă”, potrivit declaraţiei organizației.

Problema este că ceea ce UNRWA definește ca „educație de bază incluzivă” este de fapt o campanie de ură împotriva Israelului, israelienilor și evreilor. Aceste sute de milioane de dolari sunt destinate alimentării focului urii în cea mai volatilă zonă din lume. Recent, conținutul rasist a devenit atât de defăimător încât chiar și Parlamentul UE, nu tocmai unul dintre gardienii Israelului în comunitatea internațională, a condamnat organizația.

Ironia este că, în ciuda campaniei de ură, a risipei a aproape un miliard de dolari în fiecare an și a completei sale incompetențe atunci când vine vorba de a ajuta efectiv refugiații, UE, la fel ca ONU, SUA și restul lumii continuă să finanțeze UNRWA. Recent, UE a votat pentru a oferi UNRWA un alt impuls în valoare de sute de milioane de dolari.

După decenii de avertismente cu privire la utilizarea necorespunzătoare a fondurilor de către UNRWA, trebuie să acceptăm în sfârșit că utilizarea fondurilor de către organizație se încadrează în limitele intenției națiunilor. Cu alte cuvinte, ei nu au nicio problemă cu sprijinul său pentru învățăturile antisemite, deoarece își exprimă opiniile.

Mai rău încă, în următorii ani ar trebui să ne așteptăm să apară din ce în ce mai multe astfel de organizații de „ajutor” și „drepturi ale omului” și toate se vor concentra pe un singur obiectiv: condamnarea și eventual delegitimarea existenței statului Israel.

Singura soluție posibilă a problemei nu este politică, ci spirituală. Adică, proliferarea sau diminuarea organizațiilor anti-israeliene și antisemite depinde de spiritul poporului israelian și în special de coeziunea noastră socială. Cu cât suntem mai uniți, cu atât este mai mare solidaritatea dintre noi, cu atât aceste organizații vor deveni mai puțin puternice și de succes.

De zeci de ani, statul Israel a încercat să lupte împotriva instigării împotriva lui. De zeci de ani, lucrurile au mers din rău în mai rău. Dacă nu ar fi fost vetourile SUA, sancțiunile împotriva Israelului ar fi îngreunat viața israelienilor cu mult timp în urmă. În ultimii ani, a existat o tendință tot mai mare și în SUA – cu excepția administrației Trump – de a se înclina mai mult spre arabi și mai puțin spre Israel. Într-un astfel de stat, în curând nu va mai fi nimeni care să protejeze Israelul în Consiliul de Securitate al ONU și vor începe să aterizeze sancțiunile asupra statului evreu.

Cu toate acestea, Israelul poate inversa traiectoria. Dacă își unește rândurile, numai unitatea sa va transforma antagonismul față de noi în simpatie. Nu trebuie să explicăm nimic nimănui; trebuie doar să arătăm că suntem o singură națiune, unită mai presus de toate diviziunile și dezacordurile noastre. Aceasta este ceea ce lumea trebuie să vadă de la Israel și aceasta este ceea ce va legitima prezența noastră în țara părinților noștri.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed