Unsprezece ani de la Arosa, partea 2

Diagnosticul corect inseamna jumatate din tratament

Semnele crizei sunt evidente, dar, de regula, din cauza imposibilitatilor de a iesi din ea, existenta sa si agravarea sunt ascunse de guverne, organizatii sociale, oameni de stiinta, sociologi si psihologi.

Dorinta noastra se dezvolta in mod obisnuit, adica, avansarea in mod egoist a civilizatiei, tehnologiei si a societatii ne-a dus la criza. Am vrut sa crestem si sa folosim toate oportunitatile disponibile. In schimb, am ajuns la concluzia ca intregul proces al dezvoltarii se opreste si scapa de sub control.

Am ajuns la aceasta criza intr-un mod natural, din dorinta noastra egoista de a reusi. Se pare ca intreaga problema este in natura noastra umana, iar atunci cand suntem ghidati de ea, ajungem la impas. Pana la urma, ne dezvoltam multumita egoismului nostru.

Egoismul este un motor al dezvoltarii care ne impinge spre victorie, profit, succes, cunoastere, intelegere si descoperiri. Toata lumea, de la oamenii de stiinta, la criminali, actioneaza numai in interes propriu si, astfel, lumea ajunge la distrugere. Devine evident ca folosirea egoismului uman ne conduce spre o viata rea, in loc de una buna.

Pe parcursul celor unsprezece ani de la raportul din Arosa, lumea a avansat inca un pic spre criza, iar acum se afla la un moment critic de cotitura. Acest lucru este, de asemenea, evident dupa alegerea lui Donald Trump ca presendinte al SUA, cu declaratia sa de a schimba cursul. Insa, haideti sa vedem câte din cuvintele, programele si sperantele sale vor ramane.

Astazi, toata lumea intelege ca lumea trebuie sa se schimbe, in mod special in tot ceea ce este legat de influenta daunatoare a mass media si raspandirea drogurilor care a progresat imens dupa 2006.

In plus, lumea incepe sa renunte la bani, care in sine nu aduc fericirea, care depinde mult mai mult de relatiile umane. Devine mult mai evident ca banii nu sunt fericirea.

Refugiatii musulmani devin o problema in plus in timpul acestor ani, ceea ce inseamna criza interna in societatea umana in confruntarea diferitelor religii. O alta schimbare semnificativa este ultima criza financiara din 2008 care indus o lovitura grea economiei SUA si Europei, din care nu s-au recuperat.

Terorismul agresiv si razboaiele dintre natiuni sunt realitatea de astazi. Uniunea Europeana care a fost plina de foarte multe sperante in urma cu unsprezece ani, acum incepe sa se prabuseasca. Oamenii nu mai au incredere in guvernul lor, iar guverenele isi pierd abilitatea de a guverna.

Este o frustrare in crestere a oamenilor in politica, media, democratie si neoliberalism. Este evident ca umanitatea a suferit o transformarea calitativa in perceptia ei si in evaluarea realitatii si a valorilor sale.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala din 09.01.2017 (Arosa Document)

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed