“Următoarea oprire a trenului evoluției” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Următoarea oprire a trenului evoluției

Să ne imaginăm pentru doar câteva minute, că suntem într-un tren special, trenul evoluției umane. Trenul se apropie de următoarea stație și se oprește la peron. Când coborâm din tren, vedem un semn pe care scrie „Bine ați venit în lumea conectată”.

La început, nimic nu pare diferit; totul arată ca lumea pe care o cunoaștem. Dar pe măsură ce ne aventurăm în lumea nouă, începem să ne lovim de lucruri, iar ciocnirile devin din ce în ce mai dureroase. După cum se dovedește, lumea conectată poate arăta ca a noastră, dar este guvernată de legi complet diferite.

Lumea se schimbă foarte repede. Forțele care operează asupra noastră ne forțează să trecem la un alt nivel de conștientizare. Este solicitant să începem să înțelegem legile care guvernează natura, să privim lumea în care trăim dintr-o perspectivă mai înaltă, mai extinsă și mai globală decât viziunea noastră restrânsă.

De mii de ani, civilizația s-a dezvoltat cu o mentalitate individualistă. Fiecare dintre noi a fost condus de impulsuri auto-centrate care au continuat să crească. Dar acum aceste impulsuri ne-au oprit.

Tinerii de astăzi se simt pierduți, dezorientați, nesiguri cu privire la ce să facă cu viața lor și ce își doresc de la viață. Se simt nepotriviți în lumea pe care am construit-o după propria nostru alcătuire, în timp ce ei sunt diferiți.

„Timp de mii de ani, ego-ul a fost rege. Am lucrat, am făcut afaceri și am făcut bani. Acum suntem blocați dintr-o dată într-o rețea globală cu nenumărate elemente pe care nu le putem controla și nu le înțelegem.”

Fiecare mișcare pe care o face cineva undeva afectează întreaga umanitate. Efectul fluture s-a transformat dintr-o teorie în realitatea noastră de zi cu zi. Într-o lume atât de integrată, în care totul este interconectat și interdependent, nu avem de ales decât să luăm în considerare nevoile celuilalt. Treptat, prin faptul că ne lovim de tot mai multe obstacole, ne dăm seama că dacă nu ne gândim la toată lumea, nimeni nu va reuși.

Problema este că nu suntem proiectați să facem asta. Nu gândim într-un mod considerabil și nu simțim că grija autentică este chiar posibilă.‎

Aceasta va fi următoarea mare provocare a umanității: trecerea la o nouă atitudine față de toți oamenii. Va trebui să începem prin a nu face altora ceea ce nu ne-am dori să ni se facă nouă, până când ajungem în sfârșit într-o stare în care ne iubim de fapt, oricât de fantastic ar suna astăzi.

Această schimbare evolutivă se va întâmpla indiferent de voința noastră. Este deja în derulare. Singura întrebare este dacă ne vom adapta fără mai multe lovituri care să ne facă dureros de conștienți că suntem cu toții în aceeași barcă.

Acum este momentul să deschidem ochii și să învățăm să ne simțim conectați. Acum este momentul să învățăm o nouă paradigmă de gândire – una care îi include pe alții, deoarece beneficiul fiecăruia este și al meu.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed