“Următorul nivel de dezvoltare al umanității” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinUrmătorul nivel de dezvoltare al umanității

O explozie puternică de dezvoltare umană accelerată pulsează prin lume într-o anumită perioadă de timp. Un astfel de puls a avut loc în Evul Mediu și a culminat cu epoca Revoluției Industriale care a atins progrese în toate domeniile – în știință și tehnologie, în cultură și educație, în societate și filozofie. Salturi neobișnuite în dezvoltarea spirituală apar de asemenea, în același mod.

Dezvoltarea accelerată este rezultatul unei forțe care stă la baza societății și a întregii creații: forța dorinței. Dorința umană se extinde constant și, ca urmare a acesteia, există o căutare nesfârșită de noi modalități de a ne împlini dorința care se intensifică. Puterea dorinței acționează în indivizi și în societate în general sub forma egocentrismului, adică într-o intenție egoistă, egoistă pentru propria noastră plăcere, inclusiv a celor realizate în detrimentul binelui altora.

Dar toate evoluțiile lumii indică într-o singură direcție: să pregătească omenirea pentru o conexiune spirituală de reciprocitate perfectă, atât între ființe umane, cât și între toate elementele naturii și puterea supremă. Deci, chiar și atunci când dezvoltăm aparent sisteme umane egoiste, pregătim din greșeală infrastructura pentru conexiuni viitoare frumoase și corectate.

Luați ca exemplu dezvoltarea internetului. Rețelele sociale au devenit un focar de discurs vitriolic între oameni, cu ura de multe ori la vedere, ceea ce este complet opusul creării unei bune interconexiuni. Cu toate acestea, actuala configurație ar putea servi ca o pregătire perfectă pentru ca rețelele sociale să transmită mesaje pozitive de conexiune umană armonioasă.

Astăzi, impulsul către o mai mare comunicare între toți locuitorii lumii este evident prin două epicentre principale: Covid-19 și imigrația. Pandemia Covid ne atrage mai aproape prin conexiuni globale inconfundabile și indisolubile în întreaga lume. Boala apare într-un singur loc și se răspândește imediat peste tot cu o viteză incredibilă.

Migrația în masă este un alt fenomen care nu mai poate fi oprit. Deși prim-miniștrii rezistă pentru că situația iese de sub control, umanitatea a pătruns deja dincolo de granițele politice stabilite anterior. Imigranții au descoperit că oportunitățile lor sunt îmbunătățite în medii mai permisive și mai tolerante, iar acest lucru a stimulat motivaţia pentru mișcări migratoare masive. Fenomenul se va intensifica până când vom vedea reprezentanți din diferite popoare în fiecare țară, societățile din întreaga lume vor deveni din ce în ce mai diverse și complexe în același timp.

De fapt, vedem că intervențiile umane în societate, precum cea pe care tocmai am descris-o, ne afectează ca o coliziune frontală: țările sunt distruse, culturile se prăbușesc, violența crește. Deci, apare întrebarea care ne nedumereşte: Cum pot duce procesele dificile și complexe la conexiuni ideale?

Procesele în sine nu sunt nici frumoase, nici plăcute, dar frumusețea lor este că ele conduc la adevăr, la deschiderea ochilor, exact la recunoașterea a ceea ce este stricat și trebuie reparat. Pe de o parte, aceasta înseamnă că interdependența noastră totală este expusă și pe de altă parte, revelația acestei interdependențe are loc doar prin evenimente negative. Astfel, un fapt se va stabili treptat pentru noi: interdependența noastră este de neevitat și conexiunile negative dintre noi sunt singura sursă a tuturor necazurilor din lume, ele sunt singurul lucru pe care trebuie să îl corectăm.

Ce urmează? Omenirea va trebui să realizeze întregul potențial al forței dorinței sale, să-și folosească toate resursele pentru a întări conexiunile dintre noi până când vom transcende sfera materială către o unitate internă prin care gândirea naturii și forța bună și binevoitoare din spatele ei să fie dezvăluite.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: