USA si Europa: Aceleasi probleme, aceleasi solutii

Stiri (de la Euronews) „Reactia pietelor din intreaga lume de la inceputul acestei saptamani este departe de a fi linistitoare, ne avertizeaza expertii. Dincolo de Atlantic, US si UE fiecare spun ca ceilalti ar trebui sa se grabeasca si sa se hotarasca. In jocul de-a fi chit, sunt implicate si alegerile.

Ca sa il citam pe Obama: „Deci ei trec printr-o criza financiara care ingrozeste lumea si incearca sa ia decizii responsabile, dar acele actiuni nu au fost atat de rapide pe cat ar fi trebuit.”

„Barack Obama se afla deja in campania de realegeri, si cateva state Europene se pregatesc de alegeri, de exemplu Spania, Franta, Germania si Italia. Sa fie de acord cu impartirea responsabilitatii pentru criza, nu este ideea niciunuia pentru a castiga alegerile. In toate aceste state mentionate, anchetele publice nu dau bine pentru guvernele aflate la conducere.

„Un alt lucru pe care americanii si europenii il au in comun este ca datoria lor publica este in afara liniei fara o retea de siguranta – la vedere – fiecare cu cota-parte din datoria publica detinuta de bancile straine.

„Nu-i de mirare ca fiecare parte vrea ca celalalt sa isi puna casele in ordine, si de ce tarile UE din cauza talentelor de buni gospodari pe care le au vor ca fiecare sa isi dovedeasca inflacararea.

„Laureatul premiului Nobel in economie Paul Krugman a spus: „Daca privesti situatia actuala, nu exista mari diferente intre Statele Unite si Europa: iar in termenii politicii actuale, aceasta convergenta este din pacate o convergenta a lucrurilor neplacute: austeritate fiscala, bani putini…iar rezultaul va fi dezastruos de ambele parti ale Atlanticului.”

Comentariul meu: Aceleasi probleme, aceleasi solutii. Dar fiecare incearca sa dea vina pe celalalt. Toti inteleg ca nu este solutie. Vom astepta pana cand se intorc spre Cabala.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed