“Va exista un război civil în SUA după alegerile din noiembrie?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Va exista un război civil în SUA după alegerile din noiembrie?

Chiar dacă ura, polarizarea și neliniștile se acumulează de la o zi la alta în societatea americană, și chiar dacă pot apărea revolte în legătură cu o serie de probleme, mă îndoiesc că va exista un război civil, ca răspuns la alegeri.

Societatea americană este într-un consens adânc înrădăcinat, cu privire la valorile sale democratice și a făcut progrese în a oferi populației sale numeroase și diverse drepturi egale. Aceleași valori pe care le dețin majoritatea americanilor, vor fi motivul pentru care cred că se vor menține împreună, după alegerile din noiembrie.

Cu toate acestea, faptul că există întrebarea dacă va exista un război civil în America după alegeri arată că diviziunea în societatea americană este cu siguranță o problemă majoră, care trebuie tratată. Pare o imposibilitate de a reuni oameni cu puncte de vedere opuse și este adevărat: nu putem rezolva o astfel de problemă, la același nivel cu problema însăşi.

Soluția pentru creșterea diviziunii în societatea americană nu constă în apropierea facțiunilor opuse și nici în înclinarea oamenilor de o parte sau alta. Mai degrabă, este în unitate, deasupra diviziunii. Cu alte cuvinte, fiecare persoană are dreptul la opinia sa și poate respinge cu înverșunare opinia altora, dar deasupra acestor opinii opuse ar trebui să înceapă să apară o înțelegere comună a nevoii de a se uni deasupra opiniilor conflictuale, o înțelegere a faptului că supraviețuirea și bunăstarea societății depind de asta.

Deși s-ar putea părea îndepărtată situaţia ca o umbrelă de unitate să apară în mod miraculos și să planeze peste o societate din ce în ce mai polarizată, există doi factori care o fac posibilă: unul este conștientizarea tot mai mare a modului în care nimic pozitiv nu iese dintr-o societate din ce în ce mai divizată; iar cealaltă este necesitatea unei campanii educaționale la nivel național, care va ridica ideea despre cum și de ce unirea deasupra diviziunilor este mai importantă – pentru supraviețuirea, sănătatea, fericirea și bunăstarea oamenilor – decât a stârni impulsuri de sciziune. Mai mult, din moment ce America se află pe scena lumii, când sutele sale de milioane de cetățeni încep să se conecteze, deasupra diferențelor lor crescânde, ea va influența pozitiv oamenii din întreaga lume cu o tendință unificatoare similară.

Prin urmare, după alegeri, aș sfătui președintele sau președintele ales să adune liderii Americii, din fiecare domeniu, pentru a ajunge mai întâi la o decizie unică, cu privire la modul de a elibera America de coronavirus. Ulterior, i-aș sfătui pe lideri să selecteze câteva orașe, din diferite părți ale țării, ca testare de cazuri, pentru a implementa programe destinate unificării oamenilor, deasupra dezbinării lor. Ca testare de cazuri, progresul lor ar avea nevoie de monitorizare și examinare periodică, pentru a vedea ce este necesar, prin tot felul de situații care ar putea să apară, de a crea, susține și dezvolta o atmosferă de unitate, pozitivă. Nu există absolut nici un rău în implementarea unui astfel de experiment. Mai degrabă, deține potențialul de a crea un nou model de modificări substanţiale în sănătatea și fericirea socială.

Pe măsură ce adâncirea polarizării dă naștere unor izbucniri și anxietăți din ce în ce mai mari în America, tocmai atunci acest peisaj sumbru poate acționa, ca fundal necesar pentru a realiza o nouă schimbare pozitivă. Într-adevăr, văd mult potențial în societatea americană, cu spiritul său de pionierat inovator, cu valorile sale de egalitate și libertate de exprimare și vasta influență din întreaga lume, de a face față provocării sciziunii sale sociale și a realiza că în unitate totul va deveni mult mai bun.

Imagine: Pământul din spațiu – de la SUA la Venezuela, văzute de pe ISS (Vederi minunate asupra Floridei și Cubei). Videoclipuri din spațiu.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed