“Va fi vreodată omenirea unită?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Va fi vreodată omenirea unită?

Omenirea se va uni în viitorul îndepărtat, dar în acest moment unitatea este departe de a fi orice fel de prioritate. Cu alte cuvinte, o dorință comună ca unitatea umanității să apară în publicul global este încă necoaptă, chiar dacă ne dezvoltăm în această direcție.

Pentru a ne uni, trebuie să ne dorim unitatea deasupra și dincolo de numeroasele forme egoiste, separatoare și materialiste pe care le dorim în mod natural, iar o astfel de dorință încă ne lipsește. S-ar putea să obținem indicii despre aceasta uneori și ne putem implica într-adevăr în sistemele educaționale și de sprijin pentru a dezvolta în mod optim dorința de a ne uni, dar totuși, trebuie să suferim diferite etape de creștere până când dorința noastră se coace, pentru a ne dori unitate mai presus de orice altceva.

Starea finală a umanității este un singur organism unificat. În acea stare finală, umanitatea este formată din oameni, grupuri și interese diferite, deoarece fiecare are propria sa rădăcină unică și propria dezvoltare, din acea rădăcină. Cu toate acestea, toți împărtășim o înțelegere comună a unui obiectiv comun de unire și ne construim astfel încât să ajungem la un echilibru spiritual și lumesc.

Cu alte cuvinte, vom ajunge într-o stare în care noi – întreaga umanitate – împărtășim în mod conștient același scop și creăm o atmosferă extraordinară de sprijin și încurajare pentru atingerea acestui obiectiv. Sprijinul reciproc este de cea mai mare importanță în această nouă umanitate unificată, care trebuie să apară după aceste vremuri grele pe care le trăim în prezent.

Ne îndreptăm astfel, către crearea unui sistem unic de umanitate în care oamenii să susțină ideea că unitatea este mai importantă decât a da puncte de vedere și impulsuri în conflict natural, și în care vom căuta să ne sprijinim reciproc pentru a construi această unificare. Când oamenii cu puncte de vedere opuse se conectează pentru a atinge un scop comun în afara lor, ei vor exista în armonie și echilibru total.

Totuși, suntem încă necopţi pentru unitatea umanității. Avem nevoie în continuare de avansare, până când dezvoltăm o dorință sinceră de unitate a umanității, precum și conștientizarea faptului că este imposibil să atingem acest scop pe cont propriu. Totuși, când vom ajunge la acel stadiu, vom începe să fim martori la schimbări extrem de pozitive în viața noastră: vom câștiga sprijinul unei tendințe pozitive de unire, care există în natură și vom experimenta că începe să ia avȃnt un nou echilibru, între noi și cu natura.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: