“Vârsta nefericirii” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinVârsta nefericirii

Un articol recent despre firma globală de analiză și consiliere Gallup a dezvăluit că nefericirea crește în întreaga lume. Potrivit articolului, situația „este îngrijorătoare pentru că nefericirea este acum la un nivel record. … Oamenii simt mai multă furie, tristețe, durere, îngrijorare și stres decât oricând.” Deși admite că pandemia a contribuit la creșterea nefericirii, articolul afirmă, de asemenea, că „De fapt, nefericirea a crescut constant de un deceniu”.

Studiile arată că fericirea depinde de conexiunile sociale. Din punct de vedere statistic, oamenii cu conexiuni sociale mai puternice și mai numeroase se simt mai fericiți, în timp ce introvertiții sunt mai predispuși să declare că se simt nefericiți.

Corelația dintre fericire și conexiunile sociale indică un element fundamental în întreaga creație. În fiecare parte a realității, robustețea, vitalitatea și evoluția depind de conexiunile cu mediul. Fiecare schimbare care are loc oriunde în realitate, are loc din cauza unei anumite interacțiuni cu mediul. Chiar și conexiunile aparent negative, cum ar fi scăparea de prădători, accelerează evoluția.

Ceea ce este adevărat pentru întreaga natură, este la fel de adevărat și pentru propriul nostru corp. Corpul nostru se poate întreține, se poate îngriji, se poate proteja de agenți patogeni și poluanți și se poate menține sănătos și puternic doar prin nenumăratele conexiuni dintre celule și organe. Diversitatea acestor conexiuni și sprijinul lor reciproc îi conferă corpului putere, rezistență și vitalitate.

Singurul loc în care aceste conexiuni sunt rupte și defecte este societatea umană. Toate celelalte comunități și toate celelalte sisteme naturale funcționează armonios, iar părțile lor se completează și se sprijină reciproc. În cazul nostru însă, nu există sprijin reciproc și nici complementaritate. Conexiunile noastre sunt de exploatare și abuz, iar obiectivele noastre nu sunt de a ne îmbunătăți viața, ci de a înrăutăți viața altora.

Prin urmare, toate fenomenele negative pe care le-a raportat sondajul Gallup – furia, tristețea, durerea, îngrijorarea și stresul – provin din conexiunile corupte și destrămate dintre noi. Epoca nefericirii care a început este făcută de noi. Dacă schimbăm modul în care ne raportăm unul la altul, vom ieși dintr-o eră în care tot ceea ce percepem în prezent ca fiind negativ va fi inversat în opusul său pozitiv.

Relațiile negative care predomină în prezent în societate vor deveni substratul unei societăți care insistă pe apropiere și preocupare reciprocă, întrucât cunoaște prețul nepăsării și alienării. Epoca nefericirii poate deveni un declanșator pentru o epocă de adevărată iluminare, de cunoaștere a naturii și de a învăța din ea cum să corectăm natura umană și să facem viața bună pentru întreaga umanitate. Alternativ, dacă alegem inacțiunea, nefericirea larg răspândită poate continua să escaladeze și să devină o epocă fără precedent a nefericirii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: