O viață nouă nr. 310 – Caracterul omului

Dr. Michael Laitman in conversatie cu Oren Levi si Yael Leshed-Harel

Rezumat

Ce este caracterul nostru, care este scopul lui, este posibil sa-l schimbam, care este calea de a-l realiza pentru a atinge conexiunea prin educatie integrala?

Fiecare persoana este nascuta cu un character diferit.

Exista patru tipuri de caracter si fiecare dintre ele este impartit in patru. In total, exista 16 tipuri de caractere.

Caracterul cu care este nascuta o persoana este acela cu care va muri. Nu este posibil sa-l schimbi, dar se poate invata cum sa-l folosesti corect.

Fiecare om este format din multe angrenaje si fiecare roata dintata trebuie sa se conformeze pentru a rula cu altele. Omenirea trebuie sa atinga completarea intre aceste patru prototipuri, sa fie ca o singura persoana. Oamenii intotdeauna cauta oameni sa-i completeze, ei cauta conexiunea perfecta cu mediul inconjurator.

Echilibrul si realizarea reciproca inseamna ca noi toti suntem si egali si diferiti.

Fiecare doreste realizarea in general, chiar si tipurile triste. De exemplu, in trecut existau conducatori cu “aspect melancolic”. Ce defineste caracterul unei persoane se afla si in soarta si om genetica. Le putem numi Reshimo (Reminiscenta).

Exista patru straturi interne ale caracterului: a. stratul ascuns, b.cunoscut si nedorit, c.dorit si d. prezentarea exterioara.

Peste natura sa, persoana trebuie sa ajunga la “iubeste-l pe aproapele tau ca pe tine insuti” ca sa poată ajunge la o realizare reciproca si la o lume buna.

Abordarea intergrala nu functioneaza pe principiul psihologiei individuale, ci pe dezvoltarea conexiunii umane. Natura ne-a creat diferit, astfel ca noi sa ne realizam noi insine, in conexiune intre noi. Conexiune: fiecare incearca sa actioneze pentru binele celuilalt si vede ale cui atribute se completeaza reciproc intr-un mod frumos.

Din emisiunea de pe KabTV “O viata noua” 3/4/14

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed