Viața nouă nr. 502 – Magie de vânzare

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Nitzah Mazoz

Rezumat :

Armele Spirituale

Întrebare: Există într-adevăr astfel de lucruri ca magia sau vrăjitoria ? Putem folosi puterile supranaturale pentru a schimba realitatea noastră ?

Răspuns: Nu. De fapt, termenul de „supranatural” trebuie să fie resetat. Dacă vorbim despre ceea ce este mai presus de natura noastră, aceasta include toate fenomenele naturale.

Nu putem influența mișcarea pământului și a altor planete, dar le putem calcula. Astfel, multe fenomene se muta din tărâmul mistic in cel al conceptelor științifice.

Dar, în același timp, există încă multe lucruri pe care nu le cunoaștem, cu rădăcini pe care nu le putem percepe, iar aceasta este o zonă in care suntem încă slabi, încă ne confruntăm cu fenomene pe care nu le putem calcula în avans. Între timp, omul aspiră la siguranța ; el are nevoie de o poliță de asigurare pentru toate necazurile lui.

De aici provine magia. În primul rând, se presupune că oferă protecție împotriva oricărei amenințări posibile, inclusiv împotriva dușmanilor, in fata cărora o persoană poate rezista acum cu „arme spirituale”. În al doilea rând, există opțiunea de a schimba ofensarea și a stabili superioritatea unei persoane, pentru a curăța aria de orice scandal care sta în calea unei persoane.

Supranaturalul,  accesibil

Aici, mulți fac promisiuni ce spun că știu cum se face și că  vor ajuta o persoană, numai dacă ei sunt plătiți pentru serviciile lor.

Există concepte, cum ar fi magia neagra sau magia alba. Prima este menita să cauzeze un prejudiciu și apoi promite să ajute o persoană. Dar această divizare este aleatoare, la fel ca și copiii care se joacă bine și băieții răi. O persoană simte că este slaba în confruntarea cu forțele care determină viața lui. Ar dori să-și controleze propria soartă și se duce la „experți” pentru a asculta sfatul lor.

Mai mult decât atât, moartea inevitabilă a corpului și incertitudinea cu privire la ceea ce se afla in față ne sperie. Ce se va întâmpla cu sufletul meu ? Se va termina bine ? Putem să evităm iadul și să  garantăm pentru noi raiul ? Oamenii sunt foarte îngrijorați cu privire la aceste întrebări și alții pot face bani buni aici.

Întrebare: Asta înseamnă că nu există nici o magie ?

Răspuns: Nu. Dar problema este că orice  atribuim lumii interne a unei persoane este legat de psihologia lui. Prin urmare, o persoană poate fi influențată într-un mod care ar putea părea ca fiind magic. Acest lucru se întâmplă cu mulți oameni religioși.

Nu putem face nimic în privința asta, din moment ce acestea sunt proprietățile psihologiei noastre. In cele din urma totul provine din ignoranță.

Din emisiunea de pe KabTV  „Viata Noua nr. 502 – Magie de vânzare” 1/18/15

 

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: