Viața nouă nr. 521 – Secretul Magic al Familiei

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Yael Leshed-Harel

Valorile și obiceiurile cuiva cresc într-o familie si sunt gravate în el pentru o viață întreagă. Familia este în primul rând mama. Un băiat este conectat la mama lui pentru toată viața. De la ea, se mută în mâinile soției sale.

Rezumat

Daca o femeie infasoara un bărbat într-o atmosferă precum cea din casa mamei sale, el o va trata cu dragoste ca pe mama lui. Daca o femeie construiește o astfel de atmosferă pentru soțul ei acasă, soțul ei va fi într-adevăr prins de familie.

Natura femeii este revoluționara, adaptabila și flexibila, ea se adaptează la tot. Cu toate acestea, un om rămâne întotdeauna un copil care isi vrea mama.

Astăzi, familia este în criză, deoarece suntem pe cale să ne îndreptam spre o nouă formă de relație între oameni, ce include o noua abordare, conform careia suntem o singură familie. Evoluția ne forțează să învațam si să dezvoltam iubirea. În familia viitoare,  va salaslui forța superioară a iubirii, daruirii si conexiunii, o putere care vine de Sus peste natura noastră.

Oamenii divorteaza astăzi, deoarece ei simt un gol pe care nimic nu-l poate umple. Ceva le lipseste. În conexiunea viitoare, oamenii vor construi o familie împreună, pentru că ei vor simți ca asta ii indreapta spre un scop mai mare. Despre aceasta este scris : „Când soțul și soția sunt demni, Sechina rămâne cu ei” (17a sotah).

Aceasta este descoperirea forței superioare, viața veșnică. Forța de Sus este forta iubirii si daruirii, este mai mare decât atitudinea noastră naturală egoista pentru cei din jurul nostru. Într-o familie, o  persoană va trai fără restricții, plin de discernaminte, bucurii si copii fericiti.

Din KabTV  „Viața nouă # 521 –  Secretul Magic al Familiei” 2/15/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed