O viață nouă nr. 571 – De ce nu funcționează protestele

Rezumat

Întrebare: De ce protestele, care sunt un instrument perfect democratic, nu functioneaza in Israel?

Raspuns: Pentru ca in Israel sunt legi diferite.

Poporul Israel se poate baza doar pe regula „iubeste-ti aproapele ca pe tine însuți”. Conexiunea este temelia noastră.

Protestele nu vor rezolva problemele noastre, deoarece soluția este în stabilirea unei noi conexiuni între toată lumea. Plânsul pe stradă nu va funcționa. Singurul lucru care va functiona este studiul gradual al motivelor pentru care nu reușim construirea unei societăți mai bune aici.

Conexiunea dintre noi trebuie să ne ajute să învațam ceva nou despre conexiune în fiecare zi, despre dragostea pentru ceilalti, despre corectarea relațiilor noastre. Trebuie să ne unim pentru a rezolva problemele noastre, să ne unim speranțele și sa incetam sa-i tratam pe ceilalti cu lipsă de respect.

Protestul ne conectează împotriva cuiva. Noi, pe de altă parte, trebuie să protestam împotriva egoismului nostru, forța care ne separă. Conexiunea însemană să ne ridicăm mai presus de toate diferențele noastre, mai presus de opiniile noastre opuse, acoperindu-ne cu o umbrela a dragostei, mai presus de orice.

Trebuie să promovăm acțiuni care vor conduce la conexiunea dintre oameni: ateliere, cercuri de dezbateri, să cântam împreună etc. Şi motivul  este faptul că în legătura dintre noi descoperim o forță foarte puternică, forța pozitivă, forța care echilibrează totul, forţă care este ascunsa în natură.

Conexiunea invocă forța care construiește, în locul fortei care distruge. Protestăm împotriva forței egoiste din noi. Numai când ne vom schimba, societatea israeliană se va schimba și viața în țara noastră va fi mai buna.

Din emisiunea de pe KabTV „O viata noua nr. 571 – De ce protestele nu functioneaza,” 17/05/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed