Viață nouă nr. 667-Control asuprea hărţii vieții

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levy și Yael Leshed-Harel

Cum influențează ego-ul sistemul de conexiuni dintre noi? De ce crescând interdependență crește și incertitudinea viitorului și cum ne deschide înțelepciunea Cabalei către sistemul de conducere al lumii?

Rezumat

Spre deosebire de animale, noi, oamenii avem un ego mare. Vrem să ne controlăm viața. Cu toate acestea, suntem foarte dependenți de mulți factori care ne influențează, de exemplu, schimbarea vremii, etc. În trecut viața era simplă. Asatzi, alergăm constant după împlinirea dorințelor noastre și ale copiilor noștri, și avem o fire anxioasa. Acest fapt face că oamenii din ziua de astăzi să fie nefericiți, nerelaxati, așa că în lumea crește consumul de droguri, în timp ce liderii națiunilor sunt într-o mare confuzie și absolut nesiguri în ceea ce privește viitorul.

Toate acestea se datorează dezvoltării ego-ului. Înțelepciunea Cabalei face posibil că să ni se deschidă harta lumii pentru noi și să descoperim sistemul de management al vieților noastre. Dezvoltarea ego-ului  este prilejul de deveni  mai conectați, așa că depinde de noi să aflăm cum să relaţionăm mai bine unii cu alții, să  ne gândim cum poate exista un viitor mai bun și mai sigur pentru noi toți. Din moment ce depindem unii de alții, dacă cineva suferă, toată lumea suferă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: