Viața nouă nr. 805 – De la Cultura Greacă la Cultura Iubirii

Dr. Michael Laitman într-o conversație cu Oren Levi și Nitzah Mazoz

Rezumat

Presiunea naturii prin evoluție ne împinge să ne dezvoltam. Dacă înțelegem unde există presiune pentru a ne dezvolta, ne putem salva de la o mare suferinţă.

La fel cum nivelul vegetal se dezvolta de la nivelul mineral al naturii, încât putem avansa azi la nivelul următor. Până în prezent, ne-am dezvoltat în conformitate cu cultura greacă, dar noul nivel de dezvoltare necesită dezvoltarea unei noi minti și a unor simtaminte în acord cu înțelepciunea Cabalei.

Înțelepciunea Cabala ne învață cum să primim împlinirea, nu prin umplerea noastra, ci prin umplerea altora. Progresul nostru provine din faptul că o persoană dorește să cunoască secretul vieții și sa înțeleaga de ce trăiește. Forța  care dezvoltă percepția unei persoane este forța superioară, despre care trebuie să învațam cum să o atragem spre noi, astfel încât sa ne schimbe.

Viitoarea cultură va fi cultura lui „iubeste-ti aproapele ca pe tine însuți”. Este cea mai avansată cultură. În această nouă viață, o persoană va primi o împlinire și satisfacție totală, eternă, nelimitată. Forța superioara este forta iubirii si daruirii. Ea ne schimbă până când ajungem într-un sentiment de iubire fara sfarsit.

Din KabTV  Viata Noua nr. 805 –  „De la Cultura Greaca la Cultura Iubirii”12/22/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: