“Viitorul Israelului nu depinde de America” (Newsmax)

Articolul meu din Newsmax: “Viitorul Israelului nu depinde de America

Israelul a avut o perioadă unică de concesii în timpul administrației Trump. Va rămâne de văzut care sunt direcția și politicile privind Orientul Mijlociu ale noii administrații americane. Ceea ce știm cu certitudine este că destinul națiunii israeliene nu poate fi condiționat de o conducere sau alta. Viitorul Israelului depinde numai de unitatea noastră.

Moștenirea lui Trump pentru Israel include mutarea ambasadei SUA la Ierusalim și recunoașterea suveranității Israelului asupra înălțimilor Golan. Sub grija sa, America a părăsit acordul nuclear iranian și a impus sancțiuni împotriva Teheranului. În plus, Acordurile Abraham au fost semnate pentru a normaliza relațiile cu Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Sudan și Maroc.

Cineva s-ar putea întreba dacă prietenia Americii este acum incertă, dacă majoritatea acordurilor vor fi inversate, și mai ales dacă acordul cu Iranul va fi restabilit. Dar, de fapt, Israelul depinde pentru securitatea lui doar de un singur lucru – puterea conexiunii. Cel mai cunoscut cabalist Yehuda Ashlag a scris: „Unitatea socială poate fi sursa oricărei bucurii și succes” (Libertatea).

Singurul lucru care ar putea cauza întreruperea, întârzierea sau interferența cu buna conexiune a Israelului este separarea și înstrăinarea dintre noi. Așa cum au scris înțelepții noștri, „Ni se poruncește în fiecare generație să întărim unitatea dintre noi, astfel încât dușmanii noștri să nu stăpânească asupra noastră”, deoarece „Când există dragoste, unitate și prietenie între ei în Israel, nu poate veni nicio calamitate asupra lor.”

Înțelepții noștri au mai spus că „tot Israelul este responsabil unul pentru celălalt” (Sanhedrin 27b.) Cu alte cuvinte, nivelul conexiunii din poporul Israel se reflectă în exterior în situațiile politice, sociale și de securitate. Conexiunea este singurul lucru care poate salva și proteja oamenii de necazuri și suferințe.

De mult timp, lumea a fost un sat global în care toți suntem interconectați și interdependenți. În mod inconștient, națiunile simt că noi, poporul Israel, deținem cheia fericirii. Cu toate acestea, evitarea rolului nostru istoric și neglijarea implementării metodei de conexiune în relațiile noastre invocă ura asupra noastră din partea restului lumii.

În mod special, unitatea și iubirea necondiţionată dintre noi ne pot conduce la congruență cu sistemul naturii și numai atunci popoarele lumii vor recunoaște meritul Israelului. Așa cum este scris în Cartea Zohar, „Cu această compoziție, care este Cartea Zohar, ei [Israel] vor ieși din exil cu milă”.

Acum este momentul „să redescoperim iubirea națională, care ne-a fost insuflată de când am fost pe pământul nostru ca națiune între națiuni” (Rav Yehuda Ashlag, Naţiunea). Trebuie să decidem din acest moment încolo, să începem să ne tratăm reciproc ca frații – în gânduri, cuvinte și acțiuni.

Să începem să cultivăm principiul garanției reciproce între noi, de facto! De îndată ce vom obține această conexiune, vom vedea cât de puternic ne afectează viața de zi cu zi și cum poate schimba cu adevărat condițiile în bine. În acest fel, vom deveni treptat „ca un singur om cu o singură inimă” și siguranța și viitorul nostru bun vor fi garantate. Atunci națiunea israeliană va fi cu adevărat independentă și va deveni un far de speranță pentru întreaga lume, fapt care va împlini rolul și scopul nostru istoric.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed