Viitorul nostru: Consumatorismul Sau Umanismul

Opinie (Jagdish Kapur, 1920-2010, Co-Preşedinte şi Fondator al WPF Dialogul Civilizatiilor,” de la wpfdc.com) „Greşeala fundamentală a civilizaţiei industriale dezvoltate este că tratează orice persoană cu aceeaşi măsură, astfel încât ea se transformă într-o entitate economică abstracta, un element al efectivului … şi mişcarea inversă a masinariei – consumul este deservit aici. Dar aceasta este o violare a legilor naturii. Rămasi în mâinile acestei nenorociri, economia iluzorie, ei nu-şi dau seama cât de aproape sunt de o prăbuşire a întregului sistem … Abordam rapid o indiferenţă completă pentru orice în lume, cu excepţia bancnotelor „(Sursa: arhivele wpfdc. com)

„Sistemul de putere unipolar, ca urmare a dezorientarii nelimitatei sale vitalitati fizice,  în afara constrângerilor corective etice şi morale, vine rapid la capătul drumului … Multe ţări sunt atrase în această diversiune periculoasă de vitalitate faţă de căile de dezvoltare ce nu au legătură cu nevoile lor de resurse şi constrângeri culturale. Acest lucru creaza diferenţe mari între diferite categorii şi grupuri etnice, religioase şi culturale, într-o societate şi un sistem mondial.

„Şi apoi, continuă el,” trebuie să recunoaştem că lumea nu este doar o prada paradiziaca globalizată, ci o familie a naţiunilor într-un sens adevărat, unde toţi membrii familiei au dreptul să se roage, să lucreze şi să stabilească stiluri de viaţă la alegerea lor. Un stat sau un grup de state, în numele libertăţii, democraţiei şi drepturilor omului sau ale oricăror altor proiecţii media sau nascociri, nu au dreptul să impună modelele lor neo-imperiale, vointa, şi cadrul consumerist moral şi etic spulberat asupra altora. Ei au făcut deja suficient pentru a deteriora sistemul uman. Este timpul sa ne oprim. „(Sursa: arhivele wpfdc.com ).

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: