“Vindecaţi rănile” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Vindecaţi rănile

Se agravează o rană veche între ruși și ucraineni. Este dureroasă și sângerează, dar nu este complet redeschisă. Așa cum țările din Europa de Est se confruntă acum cu conflicte, acest lucru se va simți în întreaga lume, în întreaga umanitate. În cele din urmă, toată lumea va experimenta revelația acestui război direct: controlul omului asupra omului.

Așa cum țările din Europa de Est se confruntă acum cu conflicte, acest lucru se va simți în întreaga lume, în întreaga umanitate. În cele din urmă, toată lumea va experimenta revelația acestui război direct: controlul omului asupra omului.

Înainte de izbucnirea acestui război, acest sentiment rău nu era vizibil sau tangibil. Era adânc și chiar ușor latent. Îmi amintesc imagini din trecut când soldații ruși și ucraineni s-au întâlnit; între ei exista o uşoară conexiune interioară, de parcă s-ar fi cunoscut deja. Și sunt într-adevăr apropiați din punct de vedere psihologic; au un trecut comun extins.

Pe de altă parte, odată cu izbucnirea acestui război, ura acută între ei a ieșit la suprafață, un fel de ură atât de puternică încât o poți simți și pipăi. Este literalmente palpabilă.

Două popoare care nu sunt foarte diferite unul de celălalt, ci sunt de fapt foarte asemănătoare, descoperă între ele o ură pură, curată, care precede toate opiniile ideologice. Este o ură naturală care izvorăște din puterea naturii umane, care nu se îmbracă sub forma rasei, sexului, naționalității sau religiei. Nu este învelită în istorie, limbă sau diferențe culturale. Este pur și simplu senzația interioară că unul îl urăște pe celălalt.

Această senzație este mai profundă decât orice alt fel de ură pe care îl cunoaștem. Este o ură spirituală, iar singurul ei scop este să dezvăluie amploarea prăpastiei în relațiile dintre cele două popoare și să ne învețe din prăpastia descoperită cum să o depășim cu iubire.

Descoperirea fracturilor și diferențelor, a crimelor și a rănilor, ne indică locul reparației și ne ajută să ne concentrăm asupra miezului problemei. Medierea și corectarea fac parte dintr-un proces pe termen lung care funcționează conform planului creației de aducere a tuturor conflictelor în armonie.

Vedem acum în fața noastră prima etapă a acestui proces. Este o revelare acerbă a puterii urii, a forței negative menite să ne aducă mai aproape de a înțelege că există un sistem de forțe în natură care lucrează în noi și cu noi. Dar împotriva acestei uri revelate, ar trebui trezită iubirea. Iubirea stabilă poate fi evocată doar cu ajutorul unei rugăciuni comune.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: