“Votul Americii pentru unitate – NEWSMAX” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Votul Americii pentru unitate – NEWSMAX

În ajunul alegerilor prezidențiale critice din SUA, lumea își ține respirația și urmărește cu atenție orice rezultat posibil, deoarece acesta va influența fiecare centimetru al planetei. America, ca superputere globală, are potențialul de a conduce calea, în coeziune socială și de a influența pozitiv lumea. Pentru a face acest lucru, oricine câștigă va trebui să acorde prioritate unității societății americane în fața diviziunii.

Cursa prezidențială a SUA, ca în toate campaniile politice, este vicioasă și devine aşa din ce în ce mai mult în fiecare zi. Aerul din America este atât de dens de animozitate, încât se manifestă în toate domeniile vieții de zi cu zi ale Americii. Emoțiile exacerbate s-au manifestat pe măsură ce izbucnirile predomină pe străzi, în mass-media, la locurile de muncă, în gospodării și practic în fiecare sferă a societății americane. Polarizarea domină atmosfera generală.

Șase din șapte americani cred că acoperirea știrilor în general este părtinitoare politic într-un anumit grad, potrivit unui studiu recent Gallup. Interesant este că 69% dintre cei chestionați au spus că „sunt mai preocupați de prejudecățile din știrile pe care le consumă ceilalți, decât de prezența lor în propriile știri”. Cu alte cuvinte, pe baza acestui sondaj, americanii se apleacă spre surse care le confirmă convingerile și nu privesc cu mintea deschisă surse de informații alternative, care exprimă puncte de vedere opuse.

Ridicarea deasupra suspiciunilor între oameni este ceea ce va conduce calea Americii către un viitor pozitiv. Nerespectarea acestui lucru va duce SUA pe un curs de autodistrugere și haos. Prin urmare, dacă aș fi întrebat care ar trebui să fie principalul criteriu pentru a decide ce candidat să votez, aș spune că ar trebui să analizăm cine oferă un plan cuprinzător de a conduce țara în mod eficient, acoperind nevoile sale de bază.

Dar, deasupra oricărei alte considerații, întrebarea de milioane de dolari ar trebui să fie ce candidat pentru următoarea președinție americană are o înclinație – nu numai lozinci sau cuvinte frumoase – de a uni, deasupra diviziunilor crescânde și a planifica construirea coeziunii Americii, deasupra ostilității evidente din societate. Răspunsul la această întrebare, mai presus de toate celelalte, va ilustra ce cale va urma America în viitor.

Națiunile nu au nevoie de căi lungi și dureroase pentru a atinge o stare bună. Începând să gândească și să acționeze spre unirea tuturor oamenilor, o societate poate iniția o transformare pozitivă remarcabilă. Dacă se lansează o campanie educațională pentru a sensibiliza publicul și a învăța oamenii cum să organizeze și să construiască o societate bazată pe responsabilitate reciprocă, tranziția de la ură la coexistență pașnică deasupra punctelor de vedere și a convingerilor diferite va avea succes și va fi ușoară.

Acest obiectiv constă dintr-o conștiință colectivă diferită, care reconfigurează relațiile oamenilor spre beneficiul reciproc, de la exploatare la consideraţie, de la polarizare la cooperare incluzivă. Așa cum se întâmplă cu diferite organe ale corpului atunci când lucrează împreună pentru a se completa reciproc pentru o funcționare corectă generală, diferitele facțiuni ale societății americane trebuie să învețe să se ridice deasupra diferențelor lor, pentru relații armonioase și o națiune sănătoasă

Tocmai în acest moment de suferință și sciziune profundă, Americii i se oferă posibilitatea de a realiza nevoia imperativă de a crea un model pentru o societate viitoare, în care oamenii depun toate eforturile posibile pentru a consolida conexiunea dintre ei, înțelegând că din interiorul bunelor relații umane sunt descoperite esența vieții – fericirea, căldura și încrederea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed