“Ziua Angliei a eliberării reflectă starea rea a lumii” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinZiua Angliei a eliberării reflectă starea rea a lumii

În ciuda a aproape 50.000 de cazuri noi confirmate zilnic și a ritmului crescut al infectării, în ciuda a 1.200 de medici care au scris o scrisoare către jurnalul medical de la Lancet avertizând că „această decizie este periculoasă și prematură” și „oferă un teren fertil pentru apariția variantelor rezistente la vaccinuri, ‘Și un apel’ pentru întreruperea planurilor de abandonare a restricţiilor la 19 iulie 2021”, guvernul britanic a continuat cu ceea ce a fost numită „Ziua Eliberării”, unde au fost ridicate aproape toate restricțiile Covid. Oamenilor din Marea Britanie li se permite acum să se înghesuie în baruri, restaurante, săli de divertisment, evenimente sportive și să se adune oricum și oriunde doresc fără limite. Chiar și măștile nu mai sunt obligatorii în Anglia plină de Covid (deși cu puține cazuri severe).

Am fost în barurile de pe insulele britanice. Știu cum este acolo. Aceste locuri sunt aglomerate, iar oamenii stau literalmente umăr la umăr, pentru că nu este loc. Fără măști, aceste locuri vor deveni fără îndoială focare de Covid.

Înțeleg că este greu să eviți atât de mult timp lucrurile care îți plac, iar oamenii trebuie să se relaxeze. Dar dacă nu dispare Covid? Ce se întâmplă dacă, așa cum avertizează scrisoarea medicilor, apare o variantă rezistentă la vaccin, cu o rată ridicată a mortalității și nu există niciun vaccin care să ne protejeze? Ce ar face guvernul? Nu ar impune restricții și probabil mult mai drastice decât au trebuit să suporte britanicii până acum câteva zile? Guvernul nu ar avea de ales decât să taie bucuriile și libertățile oamenilor felie după felie, până când nu rămâne nimic. În cele din urmă, ar trebui să acorde bani oamenilor doar pentru a putea obține minimul necesar pentru a se întreține. Proprietarii de baruri și restaurante nu vor mai avea nimic și de asemenea, nici viitor, deoarece nu va exista niciun vaccin care să le ofere speranța că la un moment dat își vor putea redeschide afacerile. Din acest motiv, nu văd niciun beneficiu în această decizie.

Dar există aici o altă problemă mai importantă: o astfel de mișcare reflectă starea slabă de solidaritate din lume. Este posibil ca virusul să fi început în China, dar de atunci a suferit mutaţii de mai multe ori și acum suntem infectați cu o tulpină care a apărut pentru prima dată în India. Covid nu cunoaște granițe; odată ce apare este omniprezent. Poate că nu ne place, dar suntem responsabili unul pentru celălalt. În prezent ne gândim la alte țări doar raportat la modul în care putem să le exploatăm, să le facem rău și să le guvernăm. Acest lucru trebuie să se schimbe deoarece dacă nu, acea rea-voință care izvorăşte din noi ne va ucide pe toți.

Covid-19 este un semn că trebuie să începem să luăm decizii având în vedere beneficiile altor persoane și nu doar beneficiile unor persoane, ci ale tuturor oamenilor, deoarece așa cum știm deja, o infecție oriunde este o infecție peste tot. Trebuie să existe un corp guvernamental de experți mondiali care să țină cont de beneficiile întregii lumi, iar acest organism va decide ce este potrivit pentru planetă și ce nu.

Vremurile actuale sunt speciale; trebuie să lucrăm corect cu ele. Trebuie să profităm de moment și să începem să fim mai atenți, să decidem împreună ce să facem împotriva dușmanului nostru comun. Și odată ce ne hotărâm, trebuie să acționăm împreună.

Putem aștepta; putem fi nesiguri, dar rezultatul va fi propria noastră dispariție, dacă nu în acest val, atunci în următorul. Natura nu ne lasă alte opțiuni decât să ne unim și să luptăm pentru viața noastră. Putem realiza acest lucru, dar numai dacă acordăm acestui guvern de experți autoritatea necesară pentru a face ceea ce este necesar pentru a salva omenirea de Covid și practic, de propria noastră rea-voință a unuia față de celălalt.

În situația actuală, suntem mai răi decât orice animal. Când există un incendiu de pădure, animalele încetează să se mai vâneze și toată lumea se concentrează pe salvare. S-ar putea să vedeți chiar dușmani naturali fugind unul lângă altul, departe de flăcări. Oamenii nu sunt la fel: încercăm să demolăm alți oameni și națiuni chiar și atunci când fugim de o amenințare comună, cum ar fi un virus, și chiar și atunci când facem acest lucru ne poate pune în pericol, cum ar fi cazul „Zilei eliberării”. ”Suntem lipsiți de instinctul care menține animalele în viață, deci dacă nu îl dezvoltăm noi înșine, nu vom supraviețui. Atȃt este de simplu! Şi cu cât înțelegem mai repede, cu atât mai puține victime inutile va trebui să jelim.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: