“Ziua de după alegerile din SUA” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Ziua de după alegerile din SUA

Aproape am ajuns la ceea ce americanii numesc „timp pentru bani”. O campanie electorală, care pentru mulți a fost tensionată, ajunge la un moment culminant odată cu ziua alegerilor din SUA, când va fi stabilit cursul pe care țara îl va urma. Sănătatea și siguranța publică, provocările economice mari, coronavirusul, fracturile sociale și calamitățile naturale sunt doar câteva dintre preocupările care îi afectează pe americani. Sfatul meu pentru oricine câștigă alegerile este, în primul rând, să adune liderii Americii din fiecare stat și teritoriu pentru a ajunge la o decizie unitară despre cum să şteargă coronavirusul din societate și virusul urii din inimile oamenilor.

De îndată ce luminile campaniei sunt stinse și începe ziua următoare, America ar trebui să se grăbească să scape de animozitatea reciprocă care a pus stăpânire pe națiune și să construiască împreună o umbrelă de unitate și iubire, care să acopere întreaga societate cu un spirit cald de considerație și grijă.

Cu peste 90 de milioane de buletine votate deja la nivel național, votul masiv timpuriu în persoană și prin corespondență, a depășit deja două treimi din buletinele votate la alegerile prezidențiale din 2016. Acest nivel remarcabil de participare este înmulţit la nivel global, deoarece țările din întreaga lume urmăresc alegerile americane ca și cum ar fi ale lor, deoarece este atât de mult în joc la nivel internațional – în comerț, cooperare, dezvoltare, securitate și avansare a păcii, printre altele.

Pe plan intern, este clar că eradicarea pandemiei Covid-19 ar trebui să fie prioritatea numărul unu. O națiune liberă de stăpânirea coronavirusului va avea nu numai repercusiuni pozitive asupra bunăstării fizice a oamenilor, ci va oferi și fundamentul pentru construirea unei societăți conștiente și productive, în care sunt acoperite toate nevoile de bază. Între timp, societatea americană pare să se apropie de un punct de fierbere. Nervii oamenilor sunt atât de întinşi și circumstanțele atât de volatile, încât orice problemă ar putea aprinde butoiul cu praf de pulbere al atitudinilor din ce în ce mai extreme ale oamenilor, dintr-o parte sau alta, chiar după alegeri. Prin urmare, unificarea pieselor fragmentate ale societății este de o importanță capitală pentru a atinge stabilitatea socială.

Odată ce un comitet multidisciplinar special de experți este format de oricine este ales, inclusiv lideri ai religiilor și credințelor, economiști și oameni de știință, politicieni și jurnaliști, toţi, fără excepție, i-aș sfătui să selecteze câteva orașe din diferite părți ale țării pentru a pilota testarea implementării programelor destinate unirii oamenilor, deasupra disparităților. Ca test de cazuri, progresul lor ar necesita o monitorizare și o evaluare periodic, pentru a vedea ce ajustări sunt necesare în mijlocul diferitelor tipuri de situații care ar putea să apară, pentru a crea, susține și dezvolta o atmosferă coezivă pozitivă. Nu există nici un dezavantaj în implementarea unui astfel de experiment. Mai degrabă, deține potențialul de a crea un nou model pentru îmbunătățiri de anvergură în sănătatea socială și fericirea colectivă.

Pe măsură ce polarizarea aprofundată a dat naștere unor izbucniri și anxietăți din ce în ce mai mari în America, tocmai acest peisaj sumbru poate acționa ca fundalul necesar pentru a arăta o nouă schimbare pozitivă. Nu cred că o simplă strângere de mână oficială va ușura tensiunile dintre fracțiunile din spectrul politic. Abisul profund dintre părți va necesita o soluție mai profundă și fundamentală. Nu este realist să ne așteptăm ca acest tip de schimbare ideologică să se întâmple peste noapte sau să încercăm să impunem altora o anume viziune; fiecare trebuie să fie binevenit, să rămână cu propriile poziții. Ceea ce va face diferența în unificarea societății americane (sau a oricărei societăți) este învățarea a cum să câștige capacitatea de a se ridica deasupra diferențelor, pentru bunăstarea comună.

Într-adevăr, văd mult potențial în societatea americană – spiritul său de pionierat inovator, valorile sale de egalitate și libertate de exprimare și influența sa vastă în întreaga lume – pentru a face față provocării diviziunii sociale pe care o trăiește și pentru a realiza că în unitate totul va deveni mult mai bun pentru toți. Pe scurt, de îndată ce luminile campaniei sunt stinse și vine a doua zi, America ar trebui să se grăbească să se elibereze de animozitatea reciprocă ce a preluat națiunea și să construiască împreună o umbrelă de unitate și iubire, care să acopere întreaga societate cu un spirit cald de considerație și grijă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed