“Ziua în care Israelul dispare” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinZiua în care Israelul dispare

În ziua în care Palestina este eliberată și Israelul este distrus, evreii și soldații IDF vor fi executați, activiștii pentru pace vor putea pleca în siguranță, iar experții tehnologici și mințile strălucite vor fi obligate să rămână aici pentru o perioadă de timp pentru a oferi sprijin.

Acestea sunt câteva dintre concluziile despre soarta planificată a statului evreu la care a ajuns în cadrul conferinței „Promisiunea viitorului”, susținută recent de conducerea Hamas în Fâșia Gaza.

Cineva poate da ochii peste cap la un alt anunț care prevede dispariția Israelului în următorii ani, dar dacă se examinează zona, aproape totul este pregătit și gata să adopte acest plan. Există reprezentanți arabi în Israel în poziții cheie, care primesc sume mari de bani, sunt înarmați și plini de forță de muncă și sunt înconjurați de sprijin din partea tuturor țărilor arabe. Deci, de ce nu ar trebui să apară un astfel de eveniment tulburător în viitor?

Nu existăm în țara Israelului numai în virtutea forțelor noastre de securitate, ci în principal prin harul Suprem. Disprețul nostru față de acest fapt și lipsa noastră de dorință de a o recunoaște și de a ne comporta în consecință ne determină să pierdem treptat umbrela spirituală care ne protejează.

Nu cred că descrierile Hamas despre coșmaruri pentru poporul Israel vor apărea așa cum descriu ei, dar este important să fim atenți și să recunoaștem că situația este instabilă și că există întotdeauna șansa ca noi să degenerăm într-o astfel de situaţie periculoasă,

Planul inamicului este foarte detaliat: de la legile de tranziție – prin transferul imobilelor către acesta – la legile militare, legale și de securitate. În timp ce imaginează un nou stat – și după cum știm, nimic nu stă în calea dorinței – viziunea noastră evreiască se estompează.

Fiecare zi care trece, în timpul căreia nu ne angajăm într-un plan serios de conexiune sinceră între noi, depășind toată înstrăinarea și resentimentele dintre noi față de o unitate mai completă, ne face să ne pierdem puterea. În fiecare zi în care nu acționăm și nu încercăm cu vigoare să descoperim Forța Supremă – puterea de a dărui și de a iubi – ne face să ne pierdem adevărul.

În același timp cu așezarea noastră în țara Israelului și, alături de aceasta, concentrarea intensă asupra securității sale, trebuie să fim atenți la spiritul națiunii ca o singură unitate, deoarece fără ea nu vom supraviețui aici mult timp. Separarea dintre noi sparge acel spirit care apoi se transformă în forțe negative, care ne amenință prin dușmanii noștri.

Trebuie să construim din inimile noastre o casă spirituală, să trăim ca un singur om într-o singură inimă. Intenția noastră trebuie să fie de asemenea să dăruim Forței Supreme – puterea conexiunii – un spațiu din inima noastră comună pentru a locui printre noi și între noi. Doar așa ne putem asigura existența viitoare în țara Israelului. Acest spirit de responsabilitate reciprocă și iubire care se trezește în noi va fi cauza succesului nostru. Prin urmare, trebuie să grăbim pașii spre construirea unui Israel corect, puternic, spiritual – un pământ locuit de oameni care sunt conectați emoțional între ei și cu Rădăcina lor Superioară.

Cel mai important cabalist Rav Yehuda Ashlag (Baal HaSulam) a avertizat deja că „Israelul trebuie să prezinte ceva nou națiunilor. La asta se așteaptă ei de la revenirea lui Israel în țară! … Dreptate și pace. Și această înțelepciune ne este atribuită numai nouă. Dacă această reîntoarcere este anulată, Sionismul va fi anulat cu totul … Și locuitorii săi sunt destinați să suporte multă suferință. Fără îndoială, fie ei, fie copiii lor vor părăsi treptat țara și va rămâne doar un număr nesemnificativ, care va fi în cele din urmă înghițit printre arabi”. („Scrierile ultimei generații”)

O astfel de conexiune internă precum inima comună pe care trebuie să o construim va atrage pe toată lumea către ea și va extinde cercuri de influență pozitivă în întreaga lume. Astfel, treptat, restul națiunilor lumii ni se vor alătura. În acea zi, nu vor exista arabi și evrei, ci mai degrabă un singur popor. Nu va exista Israel sau Palestina, ci o singură umanitate cu o singură rugăciune către unica Forță Supremă, puterea de influență și iubire, așa cum este scris: „Căci casa mea va fi numită o casă de rugăciune pentru toate popoarele”. (Isaia 56: 7)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed