Ziua Independenţei 2022

271Săptămâna aceasta sărbătorim „Ziua Independenței” – cea de-a 74-a aniversare a declarării Statului Israel. Pe de o parte, există în popor un sentiment de mare mândrie că într-un timp atât de scurt și sub amenințări necontenite am reușit să construim o țară cu o economie dezvoltată și o armată puternică pe acest pământ.

Pe de altă parte, mulți oameni au sentimentul că toate acestea sunt foarte fragile. Sondajele arată că jumătate dintre israelieni se tem că Holocaustul  poporului evreu se poate întâmpla din nou.

Când va veni ziua în care vom simți puterea stabilă a existenței noastre pe acest pământ? Va veni, când ne dorim cu adevărat să fie așa. Nu înțelegem că stabilitatea și securitatea depind doar de noi, israelienii.

Ni se pare că depindem de o mie de factori externi diferiți. Dar, de fapt, ei depind de noi, nu noi de ei. Există forță spirituală în noi, dar nu o folosim. Este forța conexiunii și a iubirii dintre noi, în interiorul poporului Israel.

Nu există altă forță în lume pe care să se poată construi ceva. Nu avem stabilitate pentru că nu dezvăluim această forță între noi. Se manifestă dacă ne tratăm unul pe altul cu iubire, căldură – aceasta este forța Creatorului. Cu ajutorul acestei forțe, este necesar să construim țara, națiunea, întreaga lume.

Nu am atins încă pacea pe acest pământ pentru că nu vrem să ne construim în mod serios poporul și statul pe o bază autentică. Trebuie doar să nu mai privim vecinii noștri evrei ca pe niște străini și din afară. Numai asta nu ne permite să atingem pacea și liniștea.

Suntem obligați să ne tratăm unii pe alții ca pe niște frați, nu ca pe prieteni aflați în nevoie. Sper că vom înțelege cu toții ce este independența, cum să o atingem, să o construim și să folosim în mod corespunzător puterea independenței.

O țară independentă este o adunare de oameni, în legătură cu care se dezvăluie o forță superioară, care ne leagă prin puterea garanției reciproce și ne eliberează de egoism. Aceasta înseamnă „să fii un popor liber în țara ta”, adică liber de dorința ta egoistă.

Această stare se numește independență. La urma urmei, devenim independenți de egoism, ridicându-ne deasupra lui în lconexiunea noastră și în această formă construim o țară, o națiune. O țară construită în acest fel este garantată cu pace și liniște.

Și Israelul va deveni cu siguranță așa, iar cât de curând se va întâmpla depinde de poporul lui Israel. Doresc tuturor să-l vedem cât mai curând posibil.

Din KabTV “Introspecţie” 5/2/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: