Gestionarea stresului, partea 3

Stresul: boala sau obicei

Întrebare: Există trei etape principale ale stresului. Primul este stadiul anxietății. Se spune că este unul pozitiv, deoarece mobilizează forțele de apărare ale corpului pentru a combate stresul.

A doua etapă este adaptarea. Dacă corpul persoanei la nivel psihologic sau fiziologic nu se adaptează la această presiune, stresul trece în a treia etapă, stadiul de epuizare a resurselor corpului și persoana începe să se îmbolnăvească.Esti de acord cu asta?

Răspuns: În general, da. Cu toate acestea, faptul este că o persoană se obișnuiește atât de mult cu această stare, încât nu se mai imaginează funcționând în afara sentimentului de stres. Are nevoie de ceva care s-o înveselească, s-o pună la locul sau și s-o agite. Prin urmare, stresul devine ca și cum este necesar, însemnând o parte a vieții, un obicei.

Comentariu: Se dovedește că stresul din primele etape determină o persoană să țintească să atingă un anumit scop. Când nu-l atinge, o face deprimata. Se spune că toate bolile sunt cauzate de nervi.

Răspunsul meu: Este absolut corect. Nervii reglează întregul organism. Starea diferitelor sisteme ale corpului, munca lor reciprocă, bine coordonată. Prin urmare, ele provoacă toate bolile.

Întrebare: O persoană care suferă de stres poate fi considerată bolnavă?

Răspuns: Stresul nu este o boală pe termen lung. Poate fi scurt și impulsiv. Cu toate acestea, este, desigur, o boală.

Întrebare: Stresul este legat de dezvoltarea bolilor psihosomatice sau este cauza bolii într-o altă zonă?

Răspuns: În principiu, stresul depinde doar de lipsa de încredere. Dacă încrederea dispare, atunci există stres.

Din emisiunea KabTV,  „Abilități de management” 25/06/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed