„Ce părere ai despre reîncarnare?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „Ce părere ai despre reîncarnare?”

Există două moduri în care ne putem gândi la reîncarnare: în legătură cu dezvoltarea sufletului, adică ascensiunea de la această lume la lumea spirituală, precum și succesiunea generațiilor din această lume.

În termenii din urmă, reîncarnarea este transmiterea informațiilor genetice, materiale, perceptive și senzoriale de la o generație la alta.

De exemplu, copiii generației actuale conțin informații acumulate de generațiile lor anterioare. Acesta este motivul pentru care copiii din fiecare generație pot descoperi rapid modul de utilizare a tehnologiei și a instrumentelor generației lor.

Dezvoltarea umanității se desfășoară astfel ca o succesiune de generații, unde transferăm progresul material în știință, tehnologie, artă și cultură, precum și în avansări psihologice și dăm un mesaj uman interior, fiecărei generații succesive.

În ceea ce privește ascensiunea noastră de la această lume la lumea spirituală, reîncarnarea începe de când simțim trezirea unei dorințe spirituale.

O astfel de dorință este exprimată ca întrebări despre sensul și scopul vieții.

Cabala descrie această dorință drept sămânța sufletului nostru și o numește „punct în inimă”.

În funcție de cât de mult simțim o astfel de dorință, ne îndeamnă să căutăm prin diverși profesori și medii, până când vom găsi unul  care simțim că ne poate ghida pentru a ne atinge rădăcina spirituală.

Obținerea rădăcinii noastre spirituale, în conformitate cu Cabala, este scopul vieții noastre.

Prin atingerea rădăcinii noastre spirituale, primim răspunsuri clare la întrebări despre sensul și scopul vieții – limpezi, deoarece ele devin exprimate în noi ca senzații de atingere a lumii spirituale, unde percepția noastră se deschide spre împlinirea completă și cunoașterea existentă mai sus de nivelul lumii noastre curente, în sufletul nostru.

Călătoria dezvoltării dorinței noastre spirituale și atingerea atingerii rădăcinii noastre spirituale se face printr-o serie de reîncarnări spirituale, până când ajungem la destinația noastră finală de unde am apărut.

Procedând astfel, ne finalizăm ciclul reîncarnării.

Cabaliștii explică cum un astfel de proces poate dura multe vieți. Astfel, dacă întrerupem această călătorie, ne vom întoarce la ea în viețile viitoare până când vom ajunge la rădăcina sufletului nostru.

Până când ne vom acorda o dorință spirituală, acumulăm suferință prin procesul menționat anterior de reîncarnare la nivelul acestei lumi.

Cu cât suferim mai mult în dezvoltarea noastră, cu atât ne determină să punem întrebări existențiale, diferențindu-ne dorința spirituală de celelalte dorințe și adăugându-ne dorinței noastre de a ne ridica deasupra acestei lumi și de a ne atinge rădăcina spirituală.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed