Experiment: 5 zile în izolare totală

Comentariu: Știm că astăzi oamenii sunt imersați în internet; parcă n-ar mai avea nevoie de nimeni, doar de un gadget și de acces la internet. Recent, s-a organizat un experiment în care trebuia să petreci cinci zile într-o celulă plăcută, izolată și fără internet.

Răspunsul meu: Este o experiență care simulează moartea.

Întrebare: A avut loc în Marea Britanie, la televiziune, Channel Five a lansat emisiunea numită „În închisoare: Experimentul anti-social.” Fiecare participant ocupa câte o celulă, una confortabilă, cu un pat moale, condiții igienice și mâncare îndestulătoare, timp de cinci zile.

Principala condiție a fost însă solitudinea absolută. Oamenii puteau doar desena, citi și vorbi singuri. Și în doar câteva ore au intrat în panică.

Fiecare s-a confruntat cu panica sa în mod diferit: unul a apăsat butonul de panică, altul a început să vorbească cu camerele de supraveghere, iar al treilea s-a stricat la stomac. Doar o singură persoană a rezistat, o bloggeriță care și-a dorit ca astfel să scape de obiceiurile ei. Ea și-a adus creioane, culori și foarte multă hârtie și a desenat tot felul de imagini fără noimă.

Care a fost concluzia experimentului? Cercetătorii au observat că o ființă socială cum este omul suferă din cauza singurătății dar un cetățean al lumii moderne care are acces permanent la internet, nu realizează pe deplin acest lucru, până când nu este complet izolat.

Umanitatea și singurătatea, sunt compatibile aceste două concepte?

Răspuns: O persoană care a fost inclusă în lume și dintr-o dată descoperă că este detașată de ea, simte un gol imens. Obișnuia să lucreze în ritmul acestei lumi, ziua, noaptea, știri, etc, cu toate aceste programe și întâlniri și brusc nu mai are acces la ele. Desigur că se confruntă cu un vid uriaș.

Oamenii trăiesc astfel, în acest gol. Mi-aduc aminte de copilărie și tinerețe, până în anii nouăzeci. În 1995 am creat primul website kabbalah.info. Cum trăiam înainte? Aveam ziare și televiziune. Înainte de televiziune, la care am avut acces în 1955, aveam doar ziare și cărți.

Întrebare: Ce s-a schimbat în om în doar 50 de ani încât nu mai este capabil să stea singur?

Răspuns: Omul are o conexiune cu lumea și nu poate trăi în lipsa ei. Nu e vorba despre o rețea informatică; este rețeaua de conexiuni dintre noi care se revelează acum. Nu mai putem exista fără să-i simțim pe ceilalți. Dar noi umplem această senzație cu gânduri total diferite, știri și tot felul de lucruri inutile. În general însă, am descoperit rețeaua de conexiuni dintre noi.

Simt că sunt conectat la ea și nu pot exista fără ea. Este ca aerul pentru mine. Sunt conectat și mă hrănesc din ea; primesc această hrană informațională și ea mă menține activ. Fără ea nu simt că trăiesc.

Întrebare: Dacă dai deoparte straturile de informații primite de o persoană, ce mai rămâne important pentru ea în această rețea de comunicații?

Răspuns: Uite ce se întâmplă la știrile de seară de la televizor, sau la emisiunile sportive. Dansează, strigă unii la alții, se ceartă. Toate acestea se numesc „lumea de azi” sau „lumea noastră.”

Dacă am opri totul, îți dai seama ce s-ar întâmpla cu lumea? Ar plonja direct în Evul mediu. Evul mediu! Oamenii ar simți o lipsă acută a informației. Nu au nevoie de ea și pot în principiu supraviețui fără ea, dar nu vor fi capabili să o facă. Sunt oameni diferiți.

Poate că treci în revistă știrile așa cum îți sunt prezentate și din 100 de știri alegi una sau două care sunt suficient de interesante pentru a le deschide și citi, de restul nu ai nevoie. Dar nu poți exista fără ele.

Comentariu: Cercetătorii au observat că toată această informație în care se scaldă omul îi provoacă stres pentru că este excedentară.

Răspunsul meu: Dar nu poate exista în absența stresului.

Întrebare: Cu ce ai umple tu aceste programe?

Răspuns: Pot alege conținutul, dar este nevoie și de oameni complet diferiți. Trebuie să-i educăm pe oameni. Este necesar să-i educăm pe oameni iar ei să descopere sursa vieții, a lumii, cum o pot atinge și nu să se piardă în aceste știri compuse special pentru ei.

Orice persoană are nevoie de o conexiune bună, Simte nevoia unei comunicări bune! Și internetul nu creează conexiuni. Este doar o pânză de păianjen.

Întrebare: Ce este o rețea de comunicații bune?

Răspuns: Apare atunci când fiecare se gândește cum îi poate face bine celuilalt.

Comentariu: Dar dacă cineva este izolat undeva?

Răspunsul meu: Această rețea va acționa oricum asupra lui pentru că toți ceilalți se vor gândi la el.

Întrebare: Și pentru asta nu ai nevoie de gadgeturi?

Răspuns: Nu este nevoie de nimic! Doar intențiile bune îi vor conecta pe oameni. Oamenii vor fi conectați astfel încât fiecare va simți intențiile bune ale celorlalți și nimic altceva nu va mai fi necesar. Toți vor fi satisfăcuți, vor simți aici scopul existenței, faptul că se pot ridica peste „eul ” lor, etc. Este ceva necesar.

Nu am nici o îndoială că vom reuși.

Din emisiunea KabTV “Știrile cu Dr. Michael Laitman,” 3/3/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: